Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:03

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο – ”Εδώ και τώρα στελέχωση” (video-pics)

Και νέα κινητοποίηση για το τεράστιο θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Κυριακής από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, στον αύλειο χώρο του ιδρύματος.

Τα προβλήματα πολλά και σημαντικά με τους πολίτες να αγωνιούν καθημερινά για το μέλλον στην υγεία του νομού μας.

Κτιριακές υποδομές, υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις και φυσικά λύσεις.

Το Νοσοκομείο για να εφημερεύει με ασφάλεια χρειάζεται προσωπικό όπως μόνιμο προσωπικό απαιτείται και για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Αυτά υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας Κώστας Κύρλας.

Η κατάσταση είναι δραματική  και η υποστελέχωση συνεχίζει όχι μόνο να υφίσταται αλλά και να εντείνεται, ενώ πριν δυο μέρες ο χειρουργικός τομέας εφημέρευε χωρίς Ορθοπεδικό και Γενικό Χειρουργό κάτι που θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες και ακόμη πιο έντονα τον επόμενο μήνα, όπου προβλέπεται να μείνει κενό το νοσοκομείο από χειρουργό μέχρι και για 10 ημέρες.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει και της αύξησης του πληθυσμού την θερινή περίοδο, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής και όλων των τμημάτων που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης, τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την αναβάθμιση του υφιστάμενου νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό, την ανέγερση νέου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου, αλλά και τη στελέχωση και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, οι επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ‘Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα δεν έδωσαν το παρών στελέχη από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης από την αντιπεριφέρεια Π.Ε Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έδωσαν ραντεβού με την γιορτή των χρωμάτων στην Πρέβεζα (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Christoforos ”Street Food” – Ήρθε για να μας μαγέψει

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...