Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 22:11

Μήνυμα της Αγγελικής Κωνσταντινίδη για την ημέρα της γυναίκας

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες

Σήμερα  είναι η ημέρα της γυναίκας, είναι ημέρα όλων εμάς που εκτός από σύζυγοι και μανάδες πολλές από εμάς είμαστε επιχειρηματίες και εργαζόμενες  σε μια νέα εποχή με πολλές απαιτήσεις, σε μια εποχή Ισότητας όπως συχνά αναφέρεται των 2 φύλων.

Μιλάμε για ισότητα αλλά θεωρώ ότι είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, ώστε να φθάσουμε στην ισότητα των δυο φύλων.

Σύμφωνα με την βαθμολογία του Δείκτη Ισότητας των δυο φύλων, που μετρά μια σειρά από επιδόσεις των 28 χωρών της Ε.Ε ως προς την αντιμετώπιση των φύλων στους τομείς της εργασίας, της οικονομικής τους θέσης, της υγείας, της πολιτικής και κοινωνικής δύναμης και επιρροής, του τρόπου αξιοποίησης του χρόνου, της εκπαίδευσης και της βίας που υφίστανται, ανέρχεται στο 67,9 με την πλήρη ισότητα των φύλων να αντιστοιχεί στο 100.

Η Ελλάδα δυστυχώς κατατάσσεται τελευταία, με 52,2.

Μπορούμε  να περιμένουμε χρόνια για την επίτευξη της ίσης αντιμετώπισης των δύο φύλων αλλά στην χώρα μας κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε με ρυθμό σαλιγκαριού, κερδίζοντας περίπου μισή μονάδα.

Πέρα λοιπόν από τις διάφορες online επετειακές εκδηλώσεις και δηλώσεις που θα γίνουν σήμερα και σε πολλές θα συμμετέχω ως προσκεκλημένη που τιμούν  την γυναίκα  ,  αποτελεί αναγκαιότητα ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών που προάγουν την ισότητα των φύλων στην κοινωνία, ώστε όλοι -ανεξαρτήτως φύλου – να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων.

Να είστε όλοι και όλες  καλά και πάνω από όλα υγεία.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!!!

Κωνσταντινίδη Αγγελική

Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Νομό Πρέβεζας

Μέλος στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Επιχειρηματιών.

Προηγούμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 20 στην Π.Ε Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

8 ΜΑΡΤΗ 2021: Τα συνδικάτα δίνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...