Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:27

Μήνυμα νίκης από την Πάργα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video-live)

Τη βεβαιότητά του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε από την Πάργα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο φέρνουν κάτι από άλλες εποχές. Kι αν κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, τους λέμε εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ας έρθουν να βλέπουν τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο, που αγωνίζεται για την παράταξή μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα γίνει τελικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε συνοπτικά το κυβερνητικό έργο σε πολλούς τομείς καθώς, και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία έχοντας στο επίκεντρο την αύξηση των εισοδημάτων.

Δεσμεύτηκε για την δεύτερη τετραετία, για καλύτερους μισθούς από αυτούς που έχουμε σήμερα και σημείωσε: «Και θα τους έχουμε. Κρατήστε αυτή τη δέσμευσή μου. Γιατί όπως σας είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα και το έκανα πράξη -πενήντα φόρους μειώσαμε, επτά δισεκατομμύρια αφαιρέσαμε συνολικά από την ελληνική κοινωνία σε φόρους-, έτσι και τώρα σας λέω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία που ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ».

Είπε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι η πορεία της οικονομικής αναγέννησης της χώρας, διότι-όπως είπε-  «τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε -σας διαβεβαιώνω- δεν ήταν, πρώτον, δεδομένο και δεύτερον, δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί. Έχουμε από την άλλη πλευρά κόμματα τα οποία πιστεύουν σε μια τελείως αντίθετη πολιτική, τα οποία σας τάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τάζει στους πάντες τα πάντα και συμπλήρωσε: «Ογδόντα-τρία δισεκατομμύρια κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα γιατί πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο να το κοστολογήσουμε. Και κάθε φορά, σε κάθε τηλεόραση που τους ρωτάμε «πόσο στοιχίζει, βρε παιδιά, ένα από τα μέτρα που έχετε εξαγγείλει», κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους στοιχίζει τίποτα να σας τάζουν τα πάντα. Αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές, τι πειράζει να τάξουν και 10 και 20 και 30 δισεκατομμύρια παραπάνω;»

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη σταθερότητας και εξήγησε ότι από την εμπειρία του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του γνωρίζει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να είναι πιο σταθερές και να παίρνουν πιο γρήγορα αποφάσεις, ειδικά στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε τώρα.

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας όπου ο ένας θα είναι ”όμηρος” του άλλου και όπου ουσιαστικά πολλές φορές τα μικρά κόμματα θα εκβιάζουν για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος τελικά του ευρύτερου καλού» είπε και τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής:

«Η απλή αναλογική -δοκιμάστηκε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν μια καταστροφή- ουδέποτε βοήθησε τη χώρα. Όποτε είχαμε απλή αναλογική είχαμε αστάθεια.

Εμείς λοιπόν, λέμε ξεκάθαρα ότι για να κλείσουμε το παράθυρο, την πόρτα, τη χαραμάδα σε οποιοδήποτε σενάριο δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης που θα έφερνε μαζί, προσέξτε, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη της «Δήμητρας», ένας τρόπος υπάρχει: ισχυρή Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αργότερα θα ακολουθήσει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάργα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανοιχτή ημερίδα με θέμα: “Οι Επιπτώσεις των Νέων Τεχνολογιών στο Λογιστικό και Ελεγκτικό Επάγγελμα” από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Επόμενο Άρθρο

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πάργα (pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...