Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:09

Μήνυμα Βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Συμπληρώνονται εφέτος 200 χρόνια από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.

Αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι ήρωες αγωνιστές του 1821 ήταν η εθνική απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, η εθνική ανεξαρτησία και η ελευθερία. Είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και ένας φτωχός, καταπιεσμένος, αλλά γενναίος λαός, τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του με μοναδικό εφόδιο «της καρδιάς το πύρωμα».

Αυτή η ιστορική επέτειος των 200 χρόνων της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ταυτόχρονα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, μας βρίσκει σήμερα σε συνθήκες παρατεταμένης πανδημίας, χωρίς να μπορούμε να αποδώσουμε, με την συμμετοχή όλων μας, στους ήρωες την τιμή που τους αρμόζει και στην θεομητορική γιορτή την λειτουργική παράδοση και την ορθόδοξη πνευματικότητα που της αναλογεί.

Είναι όμως ιδανική ευκαιρία, ανασύροντας στην μνήμη μας τα ιστορικά γεγονότα, να αναδείξουμε την πνευματική και εθνική μας κληρονομιά. Αυτά τα 200 χρόνια ελευθερίας μας φορτώνουν με υπερηφάνεια αλλά και ευθύνες.

Διότι αν η απόκτηση της λευτεριάς κατά τον Κάλβο ήθελε «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται ενότητα, λογική και σύνεση.

Αυτή η ημέρα μας διδάσκει ότι το Ελληνικό Έθνος με αγωνιστικότητα, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη μπορεί να μεγαλουργήσει και να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία.

Για την πατρίδα μας και τον τόπο μας που έχει χυθεί πολύ αίμα, έχουμε ιερή υποχρέωση να δίνουμε καθημερινή μάχη για τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να υπερασπίζουμε το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτή η πεποίθηση, που την έχουν όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, είναι το μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο, που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη στην νέα γενιά.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Χρόνια πολλά σε όλους.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου

Επόμενο Άρθρο

Με 23 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Την άδεια λειτουργίας “Αθλητικής Εγκατάστασης Αεραθλητισμού” στην Καμαρίνα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Άδεια λειτουργίας “Αθλητικής Εγκατάστασης Αεραθλητισμού” (Ζ1 κατηγορία) στο γεωτεμάχιο που […]