Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:28

Λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας κατά την διάρκεια της Καραντίνας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας γνωστοποιεί στο αναγνωστικό κοινό ότι αναστέλλει τις υπηρεσίες της (Δανεισμό, Επιστροφή βιβλίων, αναγνωστήριο, χρήση Η.Υ.), οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των μελών-αναγνωστών, στους χώρους της, μέχρι 30-11-2020, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342-ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας  από τον κίνδυνο διασποράς του Κορονοϊού covid-19).

Το προσωπικό μας συνεχίζει να εργάζεται εντός της βιβλιοθήκης και μέσω τηλεργασίας και με σύμμαχο τις αναπτυγμένες cloud υπηρεσίες του ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών βιβλιοθήκης openABEKT  του Εθνικού  Κέντρου Τεκμηρίωσης,

Προκειμένου όμως να εξυπηρετήσουμε τα μέλη και τους αναγνώστες μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για να μην στερηθούν την συντροφιά του καλού βιβλίου και την χαρά της φιλαναγνωσίας, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

  • Τα μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (τηλ.2682029889) με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ή με αποστολή e-mail (dbprevezas@yahoo.gr). Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού θα είναι 8:00 – 14:00 από Δευτέρα-Παρασκευή.
  • Τα βιβλία που επιθυμούν να δανειστούν τα μέλη μας, μπορούν να τα αναζητήσουν μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prevezalib.openabekt.gr, και κατόπιν να τα κάνουν κράτηση τηλεφωνικά ή με αποστολή e-mail.
  • Μπορούν να δανείζονται μέχρι 3 βιβλία για διάστημα 20 ημερών.
  • Τα μέλη κατά την παράδοση των βιβλίων, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη Κάρτα Μέλους ή την Αστυνομική τους ταυτότητα και θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (χρήση μάσκας, απολυμαντικού χεριών, αποστάσεις).
  • Τα βιβλία θα παραδίδονται στα μέλη μέσα σε χάρτινες σακούλες, στην εξώπορτα της Βιβλιοθήκης, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού).
  • Τα βιβλία θα παραλαμβάνονται από τους υπαλλήλους με τον ίδιο τρόπο. Με την επιστροφή τους τα βιβλία θα παραμένουν σε ειδικά κιβώτια για 4 ημέρες και κατόπιν θα είναι διαθέσιμα για το κοινό.
  • Η επιστροφή των δανεισμένων τεκμηρίων από τα μέλη που δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγή το διάστημα αυτό, παρατείνεται μέχρι την ημερομηνία επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία, παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας,  στο τηλέφωνο 2682029889 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dbprevezas@yahoo.gr  από Δευτέρα – Παρασκευή από 8:00  – 14:00

Για διαρκή ενημέρωσή σας παρακολουθείτε τις αναρτήσεις της βιβλιοθήκης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή στα τοπικά ΜΜΕ (Έντυπα και Ηλεκτρονικά).

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας

σε θέματα Πολιτισμού

Αθηνά Κωνσταντάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Ε.Κ Πρέβεζας: ”Στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και των θυμάτων της Πανδημίας”

Επόμενο Άρθρο

Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ: Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση των συναθροίσεων – Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα την ακυρώσει στην πράξη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...