Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 1:47

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Θεματική εκδήλωση για τη σχολική στέγη

Συνεχίζοντας το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιεί στον λαό της Πρέβεζας, η Λαϊκή Συσπείρωση διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 28/9 θεματική εκδήλωση για τη σχολική στέγη. Για άλλη μια φορά θετική ήταν η ανταπόκριση του πρεβεζάνικου λαού που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσει ολοκληρωμένα τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παιδεία και τη σχολική στέγη.  

Στις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τατιάνα Ιορδανίδου και Ειρήνη Κυριαζή, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βενετικίδης, ο υποψήφιος Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας Θεόδωρος Ζήσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Κύρλας αναφέρθηκαν στη σημερινή άσχημη κατάσταση των σχολικών κτηρίων και στα προβλήματα που υπάρχουν όπως η πραγματοποίηση μαθημάτων σε ακατάλληλα σχολεία, η έλλειψη προσεισμικού ελέγχου κ.α. και ταυτόχρονα αναλύθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ζητήματα που θα προωθήσει για άμεση επίλυση ως δημοτική αρχή, όπως:

  1. εκπόνηση, άμεσα, πενταετούς προγράμματος  απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής νέων Σχολείων,  Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων (Γενικών – Ειδικών) και διεκδίκηση για την απαραίτητη χρηματοδότηση με προτεραιότητα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα.
  2. ορισμός προδιαγραφών σε κτήρια, αύλειους χώρους και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της Σχολικής Στέγης. Δημιουργία κλειστών χώρων άθλησης (γυμναστηρίων) και στεγασμένων χώρων διαλείμματος σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Δημιουργία υποδομών για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
  3. πρωτοβουλίες, άμεσα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  της ασφάλειας των κτηρίων και της αντισεισμικής-αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής προστασίας τους, δεδομένου ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο κατά το παρελθόν ούτε έχουν γίνει αντίστοιχες μελέτες. Θα υπάρξει άμεση τεχνική επιθεώρηση από κλιμάκια μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι θα εξετάσουν την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών σε σχέση με την δομική επάρκεια (κτηρίων, στεγάστρων, αθλητικού εξοπλισμού), την πυρασφάλεια και τις ηλετρομηχανολογικές υποδομές. Θα σχεδιαστούν γενικευμένες παρεμβάσεις στα καταπονημένα σχολεία που έχουν κτιστεί προ δεκαετιών χωρίς ή με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό.
  4. αντιμετώπιση σε επίπεδο Δήμου του ζητήματος της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, της συντήρησης και ελαιοχρωματισμού των σχολείων, με τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των συνεργείων του εργοταξίου του Δήμου. Οι ελαιοχρωματισμοί και οι επισκευαστικές εργασίες θα γίνονται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των σχολείων.
  5. λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη της ανάγκης για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, με άμεση κάλυψη  των αναγκαίων κτιριακών αναγκών. Κανένα Νηπιαγωγείο σε κοντέινερ ή ιδιωτικό χώρο.
  6. οι αυλές των σχολείων να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλα τα παιδιά, τους γονείς τους, τους κατοίκους των γειτονιών, για τα χρονικά διαστήματα που τα σχολεία δεν λειτουργούν. Θέλουμε τα σχολεία μας, εκτός από χώρους  μάθησης, να λειτουργούν και ως κέντρα κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.
  7. δημιουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης με ευθύνη του Δήμου.
  8. ενίσχυση δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και άλλου είδους εξαρτήσεων, με τη στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία.
  9. λειτουργία σχολών γονέων με την υποστήριξη και την καθοδήγηση ειδικών σε θέματα ψυχολογίας, μαθησιακών δυσκολιών.
  10. βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και εύρυθμη λειτουργιά τους.

4/10/2023

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού: Δρυόφυτο και Άγιος Γεώργιος έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ

Επόμενο Άρθρο

Την Πέμπτη η ομιλία του Νίκου Ζαχαριά στην Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...