Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 2:20

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Είναι επιτακτική ανάγκη τα σχολεία του Δήμου να ενταχθούν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Στις 22 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα σχολεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα. Απουσιάζουν για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ενώ σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν από την Ήπειρο οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών.

Με δεδομένα τα χαμηλά εισοδήματα και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στην περιοχή μας, την ακρίβεια που πλήττει όλες τις λαϊκές οικογένειες και στον Δήμο Πρέβεζας, την αγωνία των γονέων που αναγκάζονται να κόψουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο ακόμα και είδη διατροφής πρώτης ανάγκης,  είναι πιο επιτακτική από ποτέ η επέκταση του προγράμματος και στα σχολεία του δήμου και του νομού μας (ανεξάρτητα από τα σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του). Τα σχολικά γεύματα είναι ένα μέτρο που στόχο έχει την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής καθώς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον επαναλαμβανόμενο αποκλεισμό των σχολείων του Δήμου μας από το πρόγραμμα. Γιατί δεν έγινε καμία εγγραφή διαμαρτυρία στα αρμόδια υπουργεία;

Κάθε δημοτική Αρχή της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας, που τα σχολεία της περιοχής της εξαιρέθηκαν από τα σχολικά γεύματα, οφείλει έστω και αυτή την ύστατη ώρα να καταθέσει ένσταση προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και στον ΟΠΕΚΑ έτσι ώστε με τροποποιητική Κ.Υ.Α. να ενταχθούν και αυτά τα σχολεία στο πρόγραμμα, αφού πρώτα τους αποσταλούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής. Την ίδια υποχρέωση έχει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρέβεζας και την καλούμε άμεσα να το πράξει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πρέβεζας αγωνίζεται για καθολική εφαρμογή του θεσμού των σχολικών γευμάτων ώστε να συμπεριλάβει το σύνολο των μαθητών και θα παλέψει ώστε να ενταχθούν στα σχολικά γεύματα και ένα δεκατιανό για κάθε μαθητή.  Καλεί στη μεγάλη θεματική εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. μπροστά από τα Δικαστήρια όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις της για τα ζητήματα της σχολικής στέγης.

Προηγούμενο Άρθρο

Μαζί για τον Πολίτη: Παρεμβάσεις που δεν έγιναν σε 9 χρόνια, γίνονται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Επόμενο Άρθρο

Σε Μεσοπόταμο και Θέμελο ο Νίκος Ζαχαριάς και οι υποψήφιοι του “Νέο Ξεκίνημα – Συνεχίζουμε”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...