Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 7:06

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον Δήμο Πρέβεζας

Ως Λαϊκή συσπείρωση Πρέβεζας νιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε στο σύνολο της πρεβεζάνικης κοινωνίας και να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους πολύ περισσότερους που ανοιχτά διατύπωναν την γνώμη πως  τόσο ψηφοδέλτιο μας όσο και η προσέγγιση μας στα ζητήματα της τοπικής διοίκησης  εκφράζει το πιο υγιές, το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας και ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Γνωρίζουμε ότι δώσαμε μία μάχη σε αντίξοο περιβάλλον με αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Ο καλπονοθευτικός νόμος Βορίδη, εκτός του ότι αλλοιώνει τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και εμποδίζει την είσοδο σε παρατάξεις που λαμβάνουν ποσοστό λιγότερο του 3%, δυσκολεύει επίσης πολλές παρατάξεις να καλύψουν τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές, πράγμα που είχε ως συνέπεια αυτές να μην καταστεί εφικτό να εκφραστούν στην χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Επιπλέον το ότι ενσωματώθηκαν τα ψηφοδέλτια των τοπικών κοινοτήτων στα δημοτικά ψηφοδέλτια κατάργησε ουσιαστικά την αυτοτελή έκφραση των τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα ταυτόχρονα ο εκάστοτε υποψήφιος Δήμαρχος να καρπώνεται την οποία κοινωνική αποδοχή του υποψήφιου προέδρου ή συμβούλου Κοινότητας.

Επίσης την ελεύθερη έκφραση των πολιτών περιόρισε επιπλέον και ένας μεγάλος μηχανισμός αναπαραγωγής ψήφων και υποψηφίων που λειτούργησε πανελλαδικά και ευνόησε κυρίως τους συνδυασμούς της ΝΔ που βασιζόταν στην πολύπλευρη εξάρτηση μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος με τους Δήμους και τις Περιφέρειες (οικονομικές δραστηριότητες μικρών επαγγελματιών με Δήμους και Περιφέρειες, συμβασιούχοι σε ομηρία από την εκάστοτε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή κ.α) δημιουργώντας τελικά ένα εντελώς πλασματικό αποτέλεσμα σε σχέση με την πραγματική λαϊκή βούληση.

Σε αυτό το περιβάλλον δώσαμε την μάχη και σε αυτό το περιβάλλον 4.319 άνθρωποι δεν κάμφθηκαν, στύλωσαν τα πόδια και έστειλαν ένα μήνυμα. Το μήνυμα πως αποτελούν μια αποφασισμένη κοινωνική δύναμη που θα δημιουργήσει από αύριο κιόλας ένα τεράστιο πλειοψηφικό ρεύμα διεκδίκησης στην κοινωνία.

Από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας εκλέγονται 6 δημοτικοί σύμβουλοι, 2 πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων (σε Μυρσίνη και Νέο Σφηνωτό) και πολλοί ακόμα σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το αποτέλεσμα στο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης της Πρέβεζας όπου η Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 31,84%. Η ίδια τάση εκφράστηκε και στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας με ποσοστό 13,94% στηρίζοντας την άνοδο της στο σύνολο της Περιφέρειας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από την τεράστια ζύμωση με χιλιάδες ανθρώπους μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εικόνα στο τί γίνεται και στο τελευταίο χωριό, σε κάθε τομέα δράσης της Δημοτικής αρχής κι ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε αντιλαϊκό της βήμα.

Θα δώσουμε το αποφασιστικό μαχητικό παρόν κάθε φορά που θα θίγονται τα συμφέροντα των δημοτών, κάθε φορά που θα υπονομεύεται η ποιότητα ζωής αυτών και των παιδιών τους για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικές διοικήσεις με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων. Συνεχίζουμε με μεγάλη αισιοδοξία σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους του τόπου.

Η χθεσινή μάχη απέδειξε και στον πλέον δύσπιστο πως η Λαϊκή Συσπείρωση βαδίζει στον σωστό δρόμο αγκαλιάζοντας και εκφράζοντας την αγωνία και τις ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων.

10/10/2023

Προηγούμενο Άρθρο

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επόμενο Άρθρο

Σούπερ μάρκετ: Σαρώνουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας – Κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...