Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 0:29

Λαμπρή η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής στην Άρτα- Αύριο αντίστοιχη τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος από τη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους υποδέχθηκε χθες η Άρτα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας Άρτας παρουσία των αρχών, των φορέων των σχολείων και των πιστών με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο να παραλαμβάνει το Ιερό Λείψανο συνοδεία του Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικου και του πρώην Μητροπολίτη Ιγνάτιου.

Στην προσφώνησή του ο κ. Χρυσόστομος τόνισε την χαρά και τη συγκίνησή του για την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, η οποία συναντήθηκε με τον Ιησού στο πηγάδι του Ιακώβ και συνομίλησε μαζί του, αφιερώνοντας την υπόλοιπη ζωή της στη διδαχή του λόγου Του.

Αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα το Ιερό Λείψανο θα φτάσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα όπου θα το υποδεχθεί ο Μητροπολίτης.

Θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ στις 9μ.μ θα τελεστεί ακολουθία του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ όλες αυτές τις μέρες ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαράλαμπους θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Επόμενο Άρθρο

Με την τελετή των εγκαινίων άνοιξε η αυλαία της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...