Κώστας Μπάρκας: Σε κοροϊδία της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο εξελίσσεται η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης

Ημερομηνία:

spot_img

Εξακόσιες πενήντα χιλιάδες αγρότες και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα βιώνουν, δυστυχώς, άλλη μια φορά την τραγική διαχείριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προχώρησε σε οριζόντια περικοπή 15% κατά μέσο όρο στη βασική ενίσχυση, στερώντας ένα ποσό της τάξης των περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους Έλληνες αγρότες για δικαιώματα που νόμιμα κατέχουν από τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να βάλει απέναντι τον αγροτικό κόσμο της χώρας, αφού οι μισοί ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21, ένας στους δέκα κτηνοτρόφους δεν έλαβε την ειδική ενίσχυση των 4 ευρώ/ζώο, ένας πολύ μικρός αριθμός αμπελοκαλλιεργητών εντάχθηκε στον «πράσινο τρύγο», η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, η πλειοψηφία των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές έχουν επίσης μείνει εκτός ενισχύσεων και τώρα ήρθε ως επιστέγασμα η περικοπή 15% κατά μέσο όρο των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγρότες από την ΚΑΠ.

Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ήταν ο χρονοπρογραμματισμός των πληρωμών των ενισχύσεων των αγροτών και σε μεγάλο βαθμό αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε. Ο αγρότης ελάμβανε έγκαιρα και στις ημερομηνίες που ανακοινώνονταν τις πληρωμές των ενισχύσεων στους λογαριασμούς του. Φέτος όμως οι αγρότες θυμούνται ξανά τι σημαίνει να μην τηρείται κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία προθεσμία, ημερομηνία αλλά, δυστυχώς από ότι φαίνεται, και καμία δέσμευση ως προς το πόσο και πότε.

Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να επιστρέψει άμεσα τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που παράνομα παρακράτησε, στους αγρότες.  

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στέργιος Γιαννάκης: Η πολιτική δυναμική του παραμένει ζωντανή στην Πρέβεζα

Ο Στέργιος Γιαννάκης συνεχίζει, τρία χρόνια μετά τις τελευταίες...

HAPPY DOGS ACADEMY: Ένας χώρος γεμάτος αγάπη, φροντίδα και χαμόγελα για τους αγαπημένους σας φίλους!

Στο HAPPY DOGS ACADEMY πιστεύουμε πως κάθε σκυλάκι αξίζει...

TRIATHLON FUN KIDS στην Πρέβεζα – Μια μοναδική αθλητική εμπειρία για παιδιά 8 έως 12 ετών

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση...

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια – Τι συμβαίνει στην Πρέβεζα με Σπυρόπουλο και Δημητρίου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κινείται...