Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 3:57

Κώστας Μπάρκας: Η επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρακαταθήκη υπεράσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Συμπληρώνονται σαράντα εννέα χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη χούντα και στα ξένα στηρίγματά της. Στην πάλη ενάντια στον φασισμό συμπυκνώνονταν η ανάγκη μιας ολόκληρης γενιάς για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη, μόρφωση και ελευθερία. Το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει πηγή έμπνευσης για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και ο φόβος όλων εκείνων των αντιδραστικών κύκλων, που προσπαθούν να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.

Αιτήματα που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα, όταν με πράξεις και παραλείψεις κυβερνητικών οργάνων προσβάλλεται το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, δεν αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση που χτυπά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ώστε να ωφεληθούν οι λίγοι και οι εκλεκτοί και ενδημούν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.

Είναι καθήκον να σταθούμε απέναντι σε όλα όσα προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τη ζωή μας. Απέναντι στις πολιτικές που ρημάζουν την κοινωνία προς όφελος των λίγων, απέναντι στην εξουσία που δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η Δημοκρατία θα νικήσει!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κανάλι Πρέβεζας: Τροχαίο με σοβαρές υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς

Επόμενο Άρθρο

Εγκαίνια για την πίστα motocross στον Κούκο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...