Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:31

Κώστας Μπάρκας: Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια

Στην κινητοποίηση οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή βουλευτών, συνδικαλιστών και μελών της Νεολαίας, μπροστά από τη Βουλή, εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 6 Μαΐου, για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την πρόθεση της κυβέρνησης, να βάλει ακόμα μία φορά στο στόχαστρο της τον κόσμο της εργασίας. Όταν η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, δεν μπορεί η απάντηση της κυβέρνησης να είναι διευρυμένα ωράρια με απλήρωτες ώρες εργασίας. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη χώρα να γίνονται αποδεκτές αλλαγές, που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Σε αυτή τη συγκυρία, την «επόμενη μέρα» της πανδημίας, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, η οικοδόμηση μιας κοινωνίας βασισμένης στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην ισότητα. Αξίες εκ διαμέτρου αντίθετες με όσα σχεδιάζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Διότι για την κυβέρνηση αυτή δεν χωρούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα super market, στην εστίαση, στις ταχυμεταφορές, οι πωλητές και οι πωλήτριες, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, στα κομμωτήρια, στην καθαριότητα, στα γυμναστήρια, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην υγεία, οι βιομηχανικοί εργάτες.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χωρούν όσες και όσοι «έβαλαν πλάτη», για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας και είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως. Με όλες αυτές και όλους αυτούς θα δώσουμε ξανά τη μάχη για να μη γίνει θεσμός το απάνθρωπο. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

Προηγούμενο Άρθρο

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου “Οδοποϊα Δημοτικών Ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου”

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Απολύμανση και προστασία των πολιτών στο θεσπρωτικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...