Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:56

Κώστας Μπάρκας: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης- Κραυγή αγωνίας του αγροτικού κόσμου

Τα πολλαπλά προβλήματα που φέρνει το νομοθέτημα της κυβέρνησης για τους εργάτες γης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας με τα προεδρεία των Αγροτικών Συλλόγων της Πρέβεζας.

Οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης, που παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας και των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, διαμόρφωσαν ένα νομοθέτημα, που οδηγεί εξειδικευμένους εργάτες, με νόμιμη παρουσία ετών στη χώρα, να φεύγουν αναγκαστικά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Από την ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη φύγει εκατό εργάτες, με την κατάσταση να περιγράφεται ως απελπιστική, καθώς πολλά προϊόντα δεν συγκομίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό της μη επαφής του αρμόδιου Υπουργού, κ. Μηταράκη, με την πραγματικότητα της αγροτικής παραγωγής, ότι απέναντι στις εύλογες ανησυχίες του αγροτικού κόσμου, αντέτεινε ότι θα έρθουν νέοι εργάτες από τις συμφωνίες που σύναψε με τρίτες χώρες. Μέχρι όμως αυτοί να έρθουν και να μάθουν τη δουλειά θα έχει χαθεί τουλάχιστον η καλοκαιρινή περίοδος στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Οι εργάτες, που ήταν για χρόνια στην Ελλάδα με καταγεγραμμένη την παρουσία τους στις αρμόδιες αρχές της χώρας, φεύγουν μαζικά για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφωνία υπάρχει και από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που μένει ουρά στις ιδεοληψίες του κ. Μηταράκη.

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του επισήμανε το εύλογο των ανησυχιών του αγροτικού κόσμου, που άλλωστε έχει έρθει και στη Βουλή με μια σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών τόσο από τον ίδιο, όσο και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να ασκεί το σύνολο των μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Athlopolis F.C – 1ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου

Επόμενο Άρθρο

Το ΚΑΠΗ Πρέβεζας συνεχίζει τις δράσεις του και “ διευρύνει” σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες τις υπηρεσίες του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Περιφερειακής […]