Κορονοϊός: 23.621 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι και 354 διασωληνωμένοι – 126 Π.Ε Πρέβεζας, 91 Π.Ε Άρτας, 65 Π.Ε Θεσπρωτία και 373 Π.Ε Ιωαννίνων

Ημερομηνία:

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, 23.621 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.847 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 354 (63.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 228 (64.41%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (35.59%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 4.384 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 359 (ημερήσια μεταβολή +6.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 306 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.756.487 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 196 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.802 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Στην κορυφή της Ελλάδας οι «Mesh Keteers» – Ψηφίζουμε την ομάδα μαθητριών για το ευρωπαϊκό βραβείο!

Μια σπουδαία διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρέβεζας!...

Αθανάσιος Καββαδάς: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του παπά Γεράσιμου

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, παπα-Γεράσιμε… Κάποιοι άνθρωποι περνούν από τη...

Φόρουμ Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή φορέων από όλη την Π.Ε. Πρέβεζας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Τμήμα...

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (11 Οκτωβρίου – 17 Οκτωβρίου 2026)

ΙΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του π. Δημητρίου ΜπόκουΣτην πανέμορφη παραβολή του...