Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:48

Κορονοϊός – Πρέβεζα: Όσα κρούσματα είχαμε σε έναμιση χρόνο τα έχουμε σε έναν μήνα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε Πρέβεζας τον τελευταίο μήνα έχει κάνει αρκετούς να αναρωτιόνται πως ξέφυγε έτσι η κατάσταση και αν υπάρχει τρόπος να βρεθεί λύση, για να μην οδηγηθούμε σε ένα τοπικό lovkdown.

Η Π.Ε Πρέβεζας από την αρχή της πανδημίας έως και 10 Ιουλίου ήταν ο τρίτος νομός της Ηπείρου σε αριθμό κρουσμάτων, μετά τα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονταν η Άρτα.Η μετάλλαξη Δέλτα και η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από την πλειοψηφία των πολιτών θεωρείται από πολλούς η κύρια αιτία αύξησης των κρουσμάτων, όπως το άνοιγμα των νομών και η έλευση τουριστών.

Ωστόσο το ευχάριστο αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς έτσι, είναι ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δε νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό και αυτό οι υγειονομικοί το αποδίδουν στον εμβολιασμό αλλά και στο νεαρό της ηλικίας των κρουσμάτων που δεν εκδηλώνουν βαριά συμπτώματα.

Το υγειονομικό μας σύστημα τουλάχιστον στην Π.Ε Πρέβεζα αντέχει και κρατιέται όρθιο, κάτι που σίγουρα θα το υπολογίσουν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ.

Δείτε τον πίνακα με τα ημερήσια κρούσματα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου:

Πίνακες onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πάργας: Ματαίωση όλων των εκδηλώσεων λόγω κορονοϊού

Επόμενο Άρθρο

Το Λούνα Παρκ στηρίζει τις προσπάθειες του ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...