Κορονοϊός: «Ούτε ρεβεγιόν, ούτε εκδηλώσεις» – «Θυσίες για ένα με δυο μήνες ακόμη»

Ημερομηνία:

Οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την περίοδο των γιορτών και τη συγκέντρωση έως εννέα ατόμων στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών λόγω κορονοϊού.

Μάλιστα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open τόνισε και πάλι πως αυτές οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν.Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ για τα σχολεία τόνισε πως αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου είναι καλύτεροι οι δείκτες πιθανον να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».

Λογοθετίδης: Μετά τις διακοπές των εορτών θα εκτιμήσουμε την κατάσταση

Ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης, μιλώντας στο Openτόνισε πως ανησυχεί με τον αριθμό των διασωληνωμένων, που παραμένει υψηλό.

«Δεν πέφτει ο αριθμός διασωληνωμένων. Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε νέο μηχανισμό λόγω όμως χαλαρότητας δεν πέφτουν με την ταχύτητα που πρέπει. Την επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθούν οι θάνατοι σε μεγάλο βαθμό.

Η μεγάλη κινητικότητα προκαλεί αύξηση λοιμώξεων».

«Δεν χρειάζονται ούτε ρεβεγιόν, ούτε συγκεντρώσεις. Η ανάμειξη οικογενειών αυξάνει την κινητικότητα και δημιουργεί υπερλοιμώξεις». Σε ότι αφορά τα μέτρα σημείωσε: «Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Μετά τις διακοπές των εορτών θα εκτιμήσουμε την κατάσταση».

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναβίωσε το έθιμο του Αη Γιάννη του Ριγανά στον Λούρο – Μικροί και μεγάλοι πήδηξαν πάνω από τις φωτιές (video)

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση, αναμνήσεις και καλοκαιρινή διάθεση...

Το CINE Κοκκινιά παρουσιάζει «Η απάτη της εικόνας»

Τo cine ΚΟΚΚΙΝΙΑ, στα πλαίσια της θεματικής «Η απάτη...

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (28 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2026

ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ του π. Δημητρίου ΜπόκουΟ δούλος ενός...

Οι Bookmarkers στην Ξάνθη, με βιβλία, δώρα και γνώση

Οι Bookmarkers επισκέφθηκαν σχολεία και πολιτιστικούς φορείς της Ξάνθης, προσφέροντας βιβλία, εξοπλισμό και ενισχύοντας τη φιλαναγνωσία.Με...