Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 17:45

Κοινό Των Ηπειρωτών: Επίσκεψη στα Δικαστήρια και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Δικαστήρια και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων επισκέφτηκε  η Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με τον επικεφαλής της Γιάννη Στέφο και  με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Αντωνία Ζέρβα, Αλίκη Σουλάκη  και Βασιλική Τσούνη.

Με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου, την Αντιπρόεδρο του ΔΣ Μαρία Κατσαράκη και  το μέλος Μαρία Πανούση αντάλλαξαν απόψεις, έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος  των δυο φορέων.

Η Πρόεδρος έκανε ενημέρωση για την προκήρυξη που είναι σε εξέλιξη για την πλήρωση μιας  θέσης δικηγόρου με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, που θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ένα από τα θέματα που έθεσε η πρόεδρος του ΔΣΙ είναι η επιβεβλημένη ανάγκη οι νομικοί σύμβουλοι που θα συνεργάζονται με την Περιφέρεια Ηπείρου με κατ’αποκοπήν έργο να ανήκουν σε δικηγορικούς Συλλόγους της Ηπείρου, δεδομένου ότι οι δικηγόροι της Ηπείρου έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ανταποκρίνονται άριστα στα νομικά ζητήματα της Περιφέρειας.

Ένα δεύτερο θέμα που έθεσε η Προέδρος και οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι ήταν η  στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα υποδομών που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο καθώς και στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και των υπόλοιπων Δικηγορικών Συλλόγων της Ηπείρου για θέματα σημαντικά και θέματα διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία.

Ζήτησε επίσης την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου   από την Περιφέρεια καθώς το καλοκαίρι του 2024 αναλαμβάνει ο Σύλλογος την διοργάνωση του Πανελλήνιου  πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Στέφος συμφώνησε πως η Περιφέρεια θα πρέπει να έρχεται αρωγός σε θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο, έναν κορυφαίο επιστημονικό Σύλλογο και να τον στηρίζει στις διεκδικήσεις του απέναντι στην εκάστοτε κεντρική εξουσία.

Θεώρησε αυτονόητο και ως θέμα αρχής πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να συνεργάζεται με νομικούς συμβούλους που ανήκουν σε δικηγορικούς Συλλόγους της Ηπείρου .Επίσης αυτονόητη θεωρεί και την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου στη διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων το οποίο θα καταστήσει την πόλη των Ιωάννινων και την Ήπειρο πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Στέφος έθεσε θέματα αρχής της Περιφέρειας , όπως θέματα σωστής λειτουργίας του Περιφερειακού συμβουλίου, τα θέματα των απευθείας αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων, οι οποίες θα  πρέπει να ανατίθενται με διαφανείς διαδικασίες για να λαμβάνουν γνώση όλοι οι επαγγελματίες και να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις, ενώ πριν από την ανάθεσή τους θα τελούν  υπό δημοσιότητα.

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Στέφος είναι η ενίσχυση του ρόλου στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής της Περιφέρειας , ώστε να δίνεται περισσότερη βαρύτητα, βοήθεια και στήριξη σε κοινωνικές ομάδες όπως κακοποιημένες γυναίκες, πρόνοια και προστασία ανηλίκων, ατόμων με ψυχικές ασθένειες, ευάλωτων ομάδων και ατόμων ΑΜΕΑ.

Προηγούμενο Άρθρο

Σήμερα Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Νίκου Ζαχαριά στο Καναλάκι

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Έρχεται έξαρση τις επόμενες εβδομάδες – Αυξημένοι θάνατοι και φόβοι για πίεση στο ΕΣΥ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...