Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:21

Κοινωνικό μέρισμα -Σκυλακάκης: Ποιοι θα το πάρουν – Άμεσα οι ανακοινώσεις

Τα ευάλωτα νοικοκυριά «που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί», θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Αυτό δήλωσε (στην ΕΡΤ) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν ακόμη και σήμερα και, πάντως, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις πιθανότατα θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Αναφορικά με τους δικαιούχους, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να περιληφθούν, τουλάχιστον όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ωστόσο, το συνολικό ποσό δεν αναμένεται να είναι μεγάλο.

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα

Όπως είπε ο κ. Μητοτάκης χθες στη Βουλή: «Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα». Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο θα είναι το ύψος της, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το πόσα χρήματα και πως θα δώσουμε θα αποφασισθεί μετά από σχετικές εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου».

Η πρόταση Τσίπρα

Νωρίτερα, επίσης χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είχε ζητήσει να δοθεί εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών για τα Χριστούγεννα ως εξής:

-400 ευρώ για τον πρώτο ενήλικο, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 για κάθε παιδί. «Θα ωφεληθούν 1,9 εκατομμύρια οικογένειες και 4 εκατ. άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: “Μαύρη” Παρασκευή με 3038 νέα κρούσματα και 38 νεκρούς – 336 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 3038 νέα κρούσματα και 38 νεκρούς – 2 Π.Ε Πρέβεζας, 12 Π.Ε Ιωαννίνων, 10 Π.Ε Άρτας, 2 Π.Ε Θεσπρωτίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...