Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 7:16

Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στην Πρέβεζα για την απεργία της 17ης Απριλίου

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας συμμετείχαν ο Ευάγγελος Μουτάφης-Γραμματέας Οργανωτικού ΓΣΕΕ και ο Απόστολος Ραυτόπουλος-αναπλ. Γραμματέας Οργανωτικού ΓΣΕΕ και Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος αρχικά καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συνδικαλιστές, δίνοντάς τους το λόγο προκειμένου να μιλήσουν για την απεργία και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης του Απριλίου αναφερόμενος στην αύξηση των τιμών και την σημαντική υστέρηση μισθών και εισοδημάτων μιλώντας για μείωση του πραγματικού μισθού κατά 8,7% το 2022 σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη η ΓΣΕΕ ομόφωνα αποφάσισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων και το επόμενο διάστημα το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περίπου 30 νομούς σε παρόμοιες συναντήσεις.

Ο αν.Γραμματέας της ΓΣΕΕ Απόστολος Ραυτόπουλος σημείωσε ότι οι Έλληνες είναι προτελευταίοι σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην κινητοποίηση τη 17ης Απριλίου.

Ο κ. Ραυτόπουλος καταλήγοντας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο λόγος που δεν θέλει η κυβέρνηση να πατάξει την ακρίβεια είναι για να συγκεντρώνει έσοδα από τους φόρους των πολιτών φέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Επίδομα Παιδιού-Α21: Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Επόμενο Άρθρο

«Ο λύκος και η αλεπού» στις 24/2 στην Πρέβεζα – Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...