Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 0:10

ΚΕΔΕ: Σταματά η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία

Όπως αναφέρει: “Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19”.

Νωρίτερα, σήμερα (14.09.2020), το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τιςμάσκες για την προστασία από τονκορονοϊό που μοιράστηκαν στους μαθητές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθός τους ήταν τεράστιο.

Οι διαστάσεις για τις μάσκες, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήταν σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Της μάσκας το…. Κάγκελο – Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για υπερφυσικά μεγέθη

Επόμενο Άρθρο

Δύο κρούσματα κορονοϊού στην Αμμουδιά – Υπάλληλος του Δήμου τέθηκε σε καραντίνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...