Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:12

Κατέρρευσε σπίτι και εκκλησία στο Μεσοχώρι από τον σεισμό των 6 ρίχτερ – Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ένας άνδρας

Οι πρώτες πληροφορίες από τις περιοχές που χτυπήθηκαν πιο πολύ από τον σεισμό. Στην επιχείρηση και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Προβλήματα και στις τηλεπικοινωνίες. Βίντεο από την ώρα του σεισμού. Στους δρόμους ο κόσμος στην Λάρισα. Τι λένε οι σεισμολόγοι.

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός των έξι ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές Μεσοχώρι και Δαμάσι. Στο Μεσοχώρι, μια γυναίκα κατάφερε την τελευταία στιγμή να βγει από το σπίτι της, ενώ όπως είπε στις αρχές ο άνδρας της ήταν εγκλωβισμένος σε αυτό. Ο άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός. Ο άνδρας σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου είναι τετραπληγικός και απεγκλωβίστηκε σώος.

Επίσης, στο Δαμάσι είχαμε πτώση μεσοτοιχίας σε σχολείο αλλά τα παιδιά είχαν προλάβει να βγουν από αυτό.

Στα σημεία αυτά σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στις έρευνες μετέχει και ελικόπτερο.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκκουρας είπε ότι «αυτή την στιγμή έχω φτάσει έξω από το σχολείο όπου έγιναν ζημιές. Ευτυχώς τα παιδιά δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι στο προαύλιο. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Δαμάσι».

Σπεύδουν στο σημείο 

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού. Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης. Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Zikidis group στηρίζει την Λ.Ε.Κ Πρέβεζας – Ευχαριστήριο

Επόμενο Άρθρο

Κλειστά από αύριο τα λύκεια της Πρέβεζας – Ανοικτά τα γυμνάσια και τα Δημοτικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...