Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 19:12

Καμπάνια για τα «εργατικά ατυχήματα» από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων και τη ΛΑΝΤΖΑ

Έχουν εκδώσει αφισάκι και σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

Ποτέ δεν είναι η «κακή στιγμή». Είναι η «κακή», βαθιά αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των Υπουργείων εργασίας. Είναι η ουσία της «ανάπτυξης» που αυτοί ευαγγελίζονται και η οποία δεν οδηγεί απλώς σε εργατικά εγκλήματα· η «ανάπτυξη» που προωθούν – κατά κάποιον τρόπο- «προϋποθέτει» τα εργατικά «ατυχήματα»!

Από τη στιγμή που η προστασία κοστίζει, από τη στιγμή που τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν, από τη στιγμή που το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετατράπηκε σε Ανεξάρτητη Αρχή από την κυβέρνηση της ΝΔ (2021), αφού πρώτα υποβαθμίστηκε επί σειρά ετών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από τη στιγμή που κυβέρνηση και υπουργοί υπηρετούν και εξυπηρετούν με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια και πίστη τα συμφέροντα και τα κέρδη των εργοδοτών και των επιχειρήσεων η λίστα των «εργατικών ατυχημάτων» δε θα έχει σταματημό, αν δεν τους σταματήσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Μονόδρομος κατάκτησης μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς ο ανυποχώρητος μαζικός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης –κεφαλαίου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών «εργατικών μικροατυχημάτων» (κοψίματα, καψίματα, λιποθυμίες κτλ) τα οποία μένουν αδήλωτα…. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα δηλώνουμε και δε λέμε «ωχ δε βαριέσαι τώρα». Τα μικρά φέρνουν τα μεγάλα και πολλές φορές θανατηφόρα… Γραφόμαστε στο κλαδικό ή επιχειρησιακό μας σωματείο

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

ΛΑΝΤΖΑ

αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό

Προηγούμενο Άρθρο

Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Σπύρος Ριζόπουλος και η Μάγδα Τάτση

Επόμενο Άρθρο

Νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Έως τέλος Ιουλίου ο οδηγός, ποιοι κλάδοι συμμετέχουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...