Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:28

Και τελικά καταλήγουν όλοι να “παίζουν μπάλα” για τον Γιώργο Νίτσα… Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί υποψήφιοι για τον Δήμο Πρέβεζας

Μπορεί οι βουλευτικές εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ήδη έχουν ξεκινήσει να “δουλεύουν” για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, όπως και πανελλαδικά πάνε να “βγάλουν τα μάτια” τους και η δεδομένη συνθήκη “καίει” όποιον προσπαθεί να εμφανιστεί ως υποψήφιος Δήμαρχος με την υποστήριξη του κόμματός του.

ΠΑΣΟΚ

Η φανερή στήριξη προς το πρόσωπο του Γιώργου Δημητρίου (πρώτου σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ), από τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Γιαννουλάτου δεν έμεινε απαρατήρητη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Η δημόσια δήλωση στην Ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Βασιλειάδη και στο Ράδιο Πρέβεζα 93, του δημοτικού συμβούλου Κοσμά Κορωναίου ότι επιθυμεί να ηγηθεί ενός αυτοδιοικητικού σχήματος με τον ίδιο να δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις,  η ‘’κόντρα’’ μεταξύ μελών της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ με τον πρώην νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ηγηθεί ενός συνδυασμού, εφόσον στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος απομένει να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει και ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής Βαγγέλης Ροπόκης.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο προσκήνιο βρίσκεται ακόμη η πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Σιόρεντα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ (είχε εμφανιστεί κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Πρέβεζα) μαζί με τον γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Θοδωρή Κορωναίου φαίνεται ότι έχει κλείσει οριστικά.

Ωστόσο απομένει ακόμη το ενδιαφέρον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρου Χριστίνας Κριτσιμά, η οποία δεν έχει πει οριστικά αν θα ασχοληθεί ή όχι.

ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία πάλι αναμένεται “διάσπαση” στα αυτοδιοικητικά, μιας και ο Δήμαρχος “της καρδιάς μας” Νίκος Γεωργάκος στήριξε τον Στέργιο Γιαννάκη κόντρα στον Σπύρο Κυριάκη που εκλέχθηκε.

Ο νέος βουλευτής της Ν.Δ με την έκφραση την Κυριακή των εκλογών  “Η αλλαγή που συντελέστηκε σήμερα πολιτικά στην Πρέβεζα θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς του κοινωνικού και πολιτικού της βίου”  άφησε πολλά υπονοούμενα με την στήριξή του να βρίσκεται υπέρ του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Τζίμα, ο οποίος τον στήριξε στις εθνικές εκλογές.

Άγνωστες παραμένουν οι κινήσεις που θα κάνει ο πρώην βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, δηλαδή αν θα ασχοληθεί ή όχι με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Και τελικά καταλήγουν όλοι να “παίζουν μπάλα” για τον Γιώργο Νίτσα, ο οποίος έχει μία “έτοιμη παράταξη”, ανεξάρτητη και με 17% στην πλάτη της από τις προηγούμενες εκλογές πάει να δημιουργήσει δυναμική νίκης και να εκλεγεί Δήμαρχος.

Είναι από τις καταστάσεις που λέμε “σου έκατσε…”.

Προηγούμενο Άρθρο

Απαγχονισμένος βρέθηκε ο 44χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Βρύσουλα

Επόμενο Άρθρο

Mondo Pizza: Ζητείται σερβιτόρος-α

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...