Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 22:58

Καιρός: Τεράστιες ζημιές σε Καναλάκι και Θεσπρωτικό (φωτογραφίες-βίντεο)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν από πολύ νωρίς ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας, δημιουργώντας πολλές καταστροφές, πλημμύρες και προβλήματα σχεδόν παντού.

Δήμος Πάργας (Καναλάκι)

Αυτό που όλοι απεύχονταν δυστυχώς έγινε με τον ποταμό Αχέροντα να πλημμυρίζει και από την υπερχείλιση να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε δρόμους και καλλιέργειες.

Ο δρόμος προς την Αηδονιά υπέστη τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα να έχει διακοπή η κυκλοφορία, ενώ στην Χόχλα ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε αφήνοντας χωρίς νερό τους κατοίκους.

Επί ποδός ο Δήμος Πάργας, η πολιτική προστασία και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούσιος με μηχανήματα και προσωπικό.

”Δυστυχώς η ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου -χτυπήθηκε- από την μανία της φύσης. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να προστατεύσουμε πρώτα τους συνδημότες μας, αλλά και τις περιουσίες τους” ήταν οι πρώτες κουβέντες που μας μετέφερε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, μιλώντας στο onprevezanews.gr.

Δρόμος Αγ. Παντελεήμων προς Αηδονιά

”Είμαστε σε επιφυλακή όλοι στον δήμο Πάργας και παλεύουμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρακαλούμε τους δημότες μας να μην βγουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι ανάγκη. Να επικοινωνούν μαζί μας” είπε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούσιος στο onprevezanews.gr.

Μεσοπόταμος

Ζώα παλεύουν μέσα στα πλημμυρισμένα ποτάμια να σωθούν

Δυστυχώς η μανία της φύσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν υπολογίζουν αν πρόκειται για ανθρώπινη ή κάποιου ζώου η ζωή. Χτυπούν ανελέητα παντού.

Ενδεικτική είναι η εικόνα από ένα άλογο που βρίσκεται μέσα στον ποταμό Αχέροντα, ενώ το ίδιο προσπαθεί να σωθεί.

Από τα ξημερώματα στις πληγείσες περιοχές του νομού Πρέβεζας και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας Νίκος Παππάς, ο οποίος μαζί με όχημα και άντρες της ΛΕΚ Πρέβεζας, προσπαθούν να συνδράμουν όπου χρειαστεί μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Ζηρού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Ζηρού – Θεσπρωτικό ”ώρα μηδέν”

Οι ίδιες εικόνες και την Δ.Ε Θεσπρωτικού με ποτάμια να έχουν πλημμυρίσει, τεράστιες εκτάσεις γης κάτω από το νερό, κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και τις αρχές να δίνουν μία άνιση μάχη παντού.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλανατζής μιλώντας στο onprevezanews.gr  είπε: ”Είμαστε σε συναγερμό. Όλοι στον δήμο βρίσκονται σε επιφυλακή από τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας”.

Η πρόεδρος της Τ.Κ Θεσπρωτικού Ερμίνα Γεωργαλή μίλησε στο onprevezanews.gr. ”Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά για το Θεσπρωτικό και τις γύρω περιοχές. Έχουμε πολλές κατολισθήσεις. Πλημμυρισμένες εκτάσεις γης. Ανασύραμε πολλά ζώα νεκρά από στάβλους που δεν μπόρεσαν εγκαίρως να μετακινηθούν”.

Ίδιες εικόνες και στο Πολυστάφυλλο, εκεί όπου υπήρχε εγκλωβισμός δεκάτων προβάτων με τις αρχές να βρίσκονται σε προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.

Επίσης έχει πλημμυρίσει ολόκληρος ο κάμπος Θεσπρωτικού, η είσοδος Ριζοβουνίου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Καθιζήσεις σε Γαλατά, Παπαδάτες, Μελιανά και Πολυστάφυλλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανυπολόγιστες ζημιές και στο Νικολίτσι, ενώ στον Άσσο τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Μπόιδας-Μαυρή.

 Στους δρόμους όλα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για να συνδράμουν και να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα γρήγορα.

Επίσης σε επιφυλακή, η Αστυνομική Διεύθυνση και όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του νομού, η Πυροσβεστική υπηρεσία και το ΕΚΑΒ.

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Αναβολή των αγώνων Α’ και Β’ κατηγορίας λόγω κακοκαιρίας

Επόμενο Άρθρο

Διακοπή κυκλοφορίας από 3ο έως 4ο χλμ Ε.Ο Καναλακίου – Καστριού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...