Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 22:08

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών – Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (InternationalWomen’sDay) γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση, την ευαισθητοποίηση και την αναγνώριση των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων των γυναικών παγκοσμίως, καθώς και στην υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν ακόμη στον αγώνα τους για ισότητα και δικαιοσύνη. Συχνά, αυτή η ημέρα χρησιμοποιείται και ως σημείο αναφοράς της ανάγκης για περαιτέρω πρόοδο και δράση προς την επίτευξη των στόχων της ισότητας των φύλων. Γενικά, ο ρόλος των γυναικών σήμερα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας του κάθε τόπου και της πολιτικής και νομικής δομής της κάθε κοινωνίας προς υποστήριξη τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του ΔήμουΠρέβεζας, συνοδοιπόροεπί 11 συναπτά έτη στο πλευρό των γυναικών, τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, με ενσυναίσθηση και ενεργή δράση για την καταπολέμηση οποιασδήποτε απαξίωσης τους, θα είναι διαθέσιμο προς το κοινό ανεξαρτήτως φύλου κ ηλικίας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ήτοι 8 Μαρτίου 2024, από 10 π.μ. έως 8 μ.μ, πραγματοποιώντας μια δράση “Ανοιχτής προς το KοινόHμέρας (OpenDay)», προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος/η να δύναται να επισκεφθεί τη δομή μας και να ενημερωθεί ολιστικά για τη δράση, τις παροχές και των τρόπο λειτουργίας μας, λαμβάνοντας συνάμα αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Επιπροσθέτως, με αφορμή και πάλι την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , το Κέντρο μας θα συμμετέχει σε προγραμματισμένη κλειστή δράση ευαισθητοποίησης,το πρωί της 12ηςΜαρτίου 2024, σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σε ένα επιμορφωτικό πλαίσιο για την Αναγνώριση της Έμφυλης Βίας και την Πρόληψη αυτής, με την προβολή προς τους μαθητές σχετικής ταινίας και την επιδίωξη εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, όπου θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του σχολείου.

Καταληκτικά, το απόγευμα της 20ης Μαρτίου 2024, το Συμβουλευτικό Κέντρο θα συνοργανώσει με το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Πρέβεζας μια εκδήλωση – δράση ευαισθητοποίησης με Θέμα «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και Έμφυλη Βία», στη Θεοφάνειο αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας, όπου θα ακουστούν ομιλίες προσώπων που κατέχουν ενεργό ρόλο στην πάταξη κάθε μορφής βίας, προκειμένου να εδραιωθούν πολιτικές εξάλειψης της βίας, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας εν γένει.

Τα στελέχη του Σ.Κ. Πρέβεζας.

 

(Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πρέβεζας, Δ/νση: Ιωνίας 6, Πρέβεζα, 48100, Τηλ: 26820-24444, 26820-89667, 26820-60155,  E-mail: womenaid@1485.syzefxis.gov.gr, Facebook: Συμβουλευτικό Κέντρο Πρέβεζας)

Προηγούμενο Άρθρο

Κυκλοφόρησε το νέο πεζογράφημα του Σπύρου Μπρίκου με τίτλο “ασφοδελός λειμώνας”

Επόμενο Άρθρο

Τέλη κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση διάταξης για πληρωμή με το μήνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...