Κάτω Ρεματιά: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – Στρατός, πυροσβέστες και εθελοντές στην πρώτη γραμμή (Live)

Ημερομηνία:

Σκηνές απόλυτης έντασης εκτυλίχθηκαν στην Κάτω Ρεματιά το απόγευμα της Κυριακής, όπου μια μεγάλη πυρκαγιά απείλησε δάση, σπίτια και καλλιέργειες, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα αντανακλαστικά όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχείρησαν 86 πυροσβέστες, με τη στήριξη 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 29 πυροσβεστικών οχημάτων. Από αέρος, η μάχη δόθηκε με 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα.

Η επιχείρηση ενισχύθηκε από κάθε διαθέσιμο μέσο:

  • Υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ
  • Μηχανήματα του στρατού από την Κοζάνη που έφτασαν άμεσα στην περιοχή
  • Δεκάδες εθελοντές που σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων (ΛΕΚ) και ο Δήμος που κινητοποίησε στόλο υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

Οι πυροσβέστες, παρά την εξουθενωτική ζέστη και τον καπνό, δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω. Πολλοί επιχειρούν συνεχόμενες ώρες, συχνά με ελάχιστα λεπτά ανάπαυσης, ξεπερνώντας τα όριά τους για να προστατέψουν ζωές και περιουσίες.

Παρά την τεράστια προσπάθεια, υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίζονται κυρίως από αέρος, με τις ρίψεις των αεροσκαφών και ελικοπτέρων να συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Η παρουσία των εναέριων μέσων αποδεικνύεται καθοριστική, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να απειλεί δύσβατες και κρίσιμες περιοχές.

Οι αρχές τονίζουν ότι η γρήγορη κινητοποίηση και η συνεργασία όλων των φορέων ήταν το κλειδί για την αποτροπή μιας ανυπολόγιστης καταστροφής, ωστόσο η μάχη συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στον Φόρο Πρέβεζας – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Δήμητρα Αηδώνη: «Η ανανέωση της εμπιστοσύνης αποτελεί μέγιστη τιμή και ύψιστη ευθύνη»

Με επιστολή της, η επανεκλεγείσα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

Πρέβεζα: Τεράστιος ευκάλυπτος κατέρρευσε στον Βοτανικό Κήπο – Παραμένει στο σημείο για δεύτερη ημέρα (video)

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, που θα μπορούσε να είχε...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων για την Μάχη της Σπλάντζας και προς τιμήν του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη στον Δήμο Πάργας

Με ιδιαίτερη επιτυχία, συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε...