Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 21:10

Κάλεσμα της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στα Παλιά ΚΤΕΛ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 21/9/2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η κυβέρνηση με διαδικασίες express φέρνει  στην Βουλή και ψηφίζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη .

Οι κυριότερες αντεργατικές τομές που φέρνει το νομοσχέδιο είναι:

Πολλαπλή απασχόληση πέραν του 8ώρου και του ενός εργοδότη. Το νομοσχέδιο παρέχει στο κεφάλαιο την δυνατότητα για 13 ώρες δουλειά !!! την ημέρα, 78 ώρες εργασίας!!! την εβδομάδα σε πάνω από έναν εργοδότη.

Εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας με βάρδιες (πχ βιομηχανία). Η έκτη ημέρα εργασίας καθίσταται υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, εφόσον το ζητήσει ο εργοδότης…

Ακυρώνεται για μεγάλες επιχειρήσεις, η υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών, της υπερεργασίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, οι τροποποιήσεις ωραρίων, στην περίπτωση που έχουν εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Παρέχεται στους εργοδότες η δυνατότητα μονομερούς επιβολής της ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας, χωρίς τη συναίνεση τους.

«Εργαζόμενοι υπό δοκιμή» για 6 μήνες! Χωρίς κανένα δικαίωμα.

“Επί  παραγγελία συμβάσεις” που ανοίγουν το δρόμο δημιουργίας ενός φθηνού, ευέλικτου φθηνού εφεδρικού εργατικού δυναμικού για τις ανάγκες τις εργοδοσίας.

Ποινικοποιείται η απεργία και η συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαριών προστίμων και ποινών φυλάκισης, σε όσους περιφρουρούν τις απεργίες.

Στόχος κυβέρνησης, Ε.Ε, ΣΕΒ είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, η εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις, η επέκταση και η διεύρυνση της ευελιξίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της!  Νομιμοποιούνε σε μεγάλο βαθμό τη ζούγκλα που έχουν επιβάλλει. H εργοδοσία θα είναι «νόμιμη» ενώ θα θεωρείται «ελεύθερη» επιλογή και «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων το πόσες ώρες και μέρες θα δουλεύουν.

Τα αντεργατικά μέτρα εφαρμόζονται  ήδη στην Ε.Ε με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Η  κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μέτρα αυτά αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα την ώρα που το δημόσιο ιδιωτικοποιείται ραγδαία…

Αγωνιστική απάντηση και απεργιακός αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο!

Να οργανώνουμε τον αγώνα μας, μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, χωρίς να περιμένουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συγκροτούμε μέσα από διαδικασίες οριζόντιου και δημοκρατικού συντονισμού των σωματείων ανεξάρτητα κέντρα αγώνα με λογική σύγκρουσης, κλιμάκωσης και ανυποχώρητου αγώνα και διεκδίκησης μιας ολόκληρης ζωής.

Με βάση τις νέες ιστορικές δυνατότητες και τις σύγχρονες ανάγκες να διεκδικήσουμε:

Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά για να ζούμε αξιοπρεπώς από μια και μόνο δουλειά
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες µε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες

Κατάργηση όλων των νόμων για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας 30ωρο-5ηµερο-6ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή.

Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60 και στα 55 για τα βαρέα

Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων

Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Το πρόγραμμα των προεκλογικών επισκέψεων – ομιλιών του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής: Διοργανώνεται το εξ΄ αναβολής 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...