Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 17:01

Ι.Ν Αγ. Βασιλείου – Θείες λειτουργίες Εβδομάδος

Αυτή την εβδομάδα θα τελεσθούν στην ενορία μας οι εξής Θείες Λειτουργίες:

  1. Την Τρίτη, 23-2-2021, μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, ώρα 7.00-9.30 π. μ.
  2. Την Τετάρτη, 24-2-2021, εορτή ευρέσεως της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου, ώρα 7.00-9.30 π. μ. (στο παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία).
  3. Το Σάββατο, 27-2-2021, και κάθε Σάββατο, ώρα 7.00-9.30 π. μ.
  4. Την Κυριακή, 28-2-2021, του Ασώτου, και κάθε Κυριακή, γίνονται δύο (2) Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη 7.00-9.45 π. μ. και η δεύτερη 10.00-11.00 π. μ.

Λόγω του υγειονομικού περιορισμού ως προς τον αριθμό των εκκλησιαζομένων, κάθε εβδομάδα τελούνται στην ενορία μας αρκετές Θείες Λειτουργίες (4 με 5 περίπου), ώστε να έχουν όλοι οι ενορίτες δυνατότητα εκκλησιασμού και Θείας Κοινωνίας.

Περιττόν να τονίσουμε, ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανός θεωρεί τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία και στη Θεία Κοινωνία το πρώτο και σπουδαιότερο έργο του. Η Θεία Κοινωνία, όντας Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν μεταδίδει καμμιά απολύτως ασθένεια, κανένα μικρόβιο, κανένα ιό. Μέσα στη Θεία Κοινωνία όλα αυτά καθίστανται αυτομάτως ανενεργά. Το αγιασμένο Σώμα του Χριστού μεταδίδει ζωή και όχι θάνατο. Είναι η αληθινή τροφή, «αληθώς εστι βρώσις και αληθώς εστι πόσις» και «ο τρώγων τούτον τον άρτον ζήσεται εις τον αιώνα».

Ο Χριστός ήρθε για να μας δωρίσει ακριβώς τον Εαυτό του, το Σώμα και το Αίμα του, για να εξυγιανθούμε σωματικά και πνευματικά από τη φθορά και τον θάνατο. Δεν χωράει απιστία και αμφιβολία πάνω σ’ αυτό. Όποιος δεν αποδέχεται τη βασική αυτή διδαχή του Χριστού (βλ. Ιω. κεφ. 6), δεν επιτρέπεται καν να κοινωνάει. Όποιος δεν πιστεύει έτσι, ας μην πλησιάζει καλύτερα τη Θεία Κοινωνία, γιατί τότε αυτή γίνεται φωτιά, «άνθραξ γάρ εστι, τους αναξίους φλέγων».

Προηγούμενο Άρθρο

“Ανάπτυξη Τώρα”: “Δήμαρχε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις” – Νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί στον Κούκο !!!

Επόμενο Άρθρο

Παύλος Φραγκούλης “Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πρέβεζας του κ. Καχριμανη, συμφωνούν με τη δήλωση ;;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...