Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 13:01

Ισχυρό μήνυμα νίκης στην πρώτη ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου (video)

“Πρώτοι από την πρώτη” ! Mε αυτό το μήνυμα άνοιξε και έκλεισε την πρώτη κεντρική ομιλία του ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6, Σεπτεμβρίου στο Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Άρτα. Παρόλο τον βροχερό καιρό, δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την ομιλία του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου στην ομιλία του στάθηκε σε ορισμένα κεντρικά σημεία.

Ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και τους άξονες ανάπτυξης που αφορούν την Άρτα. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές, υγρό στοιχείο και αγροτική παραγωγή βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που αφορούν την Άρτα.

Όσον αφορά το υγρό στοιχείο οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν καταρτίσει σχέδιο τόσο για την ολιστική ανάπτυξη του Πέτα όσο και για την διευθέτηση και την ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής. Ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στο ξενοδοχείο Ξενία, τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου ως ξενοδοχείο για να αποτελέσει πόλο έλξης.

Σημείο κλειδί στο πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου αποτελεί η στρατηγική “Από το ράφι στο χωράφι” , που θα οδηγήσει σε νέα προϊόντα και αλλαγή της καλλιέργειας σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Πάνω σε αυτό το σχέδιο, ο κύριος Ριζόπουλος δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν οι αγρότες.

Ένα από τα καινούργια πρότζεκτ που ανακοίνωσε είναι ότι θα ηγηθεί προσωπικής εκστρατείας ούτως ώστε να φέρει στην Άρτα καλοκαιρινό τμήμα του Πανεπιστημίου Κορνέλ (Cornell ) της Αμερικής. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι το κορυφαίο σε θέματα που αφορούν αγροτική παραγωγή και αγροτική καινοτομία.

Στη συνέχεια τόνισε πως θα επιμείνει η Γεωπονική σχολή να παραμείνει στην Άρτα καθώς είναι ο “φυσικός χώρος” που της ταιριάζει.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να υλοποιηθούν αρδευτικά έργα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν γίνεται στην Ήπειρο που βρέχει όλο το χειμώνα να μην υπάρχουν νερά το καλοκαίρι.

Επίσης επανέλαβε πως το 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, θα οδηγηθεί σε υποδομές για εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στους διεκδικητές της Περιφέρειας Ηπείρου, λέγοντας χαρακτηριστικά “Τη μέρα που θα κοντεύει να γίνει ο χάρτης της Ηπείρου λευκός, θέλω να δω τι θα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους προκαλώ!”. Με αυτή τη θέση άφησε σαφείς αιχμές για τις υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιον θα στηρίξουν δημόσια και ανοιχτά εάν οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή και οδηγηθεί η αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον κύριο Καχριμάνη.

Η δεύτερη κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της παράταξης ”Ήπειρος Όλον”

Επόμενο Άρθρο

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση ψηφοδελτίου για τον Νίκο Καλαντζή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...