Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 14:25

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας – Εισηγήσεις της γενικής συνέλευσης για το 2023

Κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας έγινε κατ’ αρχάς ενημέρωση των μελών για τις τελευταίες συναντήσεις  των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  στη Δράμα και στη Σκύρο.

Στη συνέχεια έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων του Δ.Σ., ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2022 και ο προϋπολογισμός του έτους 2023 οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παρόντες.

Κατόπιν το Προεδρείο έθεσε τους στόχους με βάση τις πάγιες θέσεις όλων των προηγουμένων αποφάσεων των συνελεύσεων και των διοικητικών συμβουλίων των τελευταίων ετών οι οποίες αναφέρονται εν συντομία:

  1. Θεωρούμε μείζων θέμα αυτό της στελέχωσης του Ε.Σ.Υ. κυρίως σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό η οποία θα πρέπει να γίνει άμεσα.
  2. Πάγια θέση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. είναι η δημιουργία νέου Νοσοκομείου στο υπάρχον οικόπεδο, παραχώρηση του Δήμου Πρέβεζας στην περιοχή του Μύτικα.
  3. Η αποκατάσταση όλων όσων κατά καιρούς προσλαμβάνονται ως επικουρικοί ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση και η μονιμοποίηση τους.
  4. Η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ υπουργείου και απασχολούμενων στην υγεία καθώς και η αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών και αποκατάσταση των αδικιών που έχουν σωρευθεί για περισσότερα από 15 έτη.
  5. Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός συνεκτικού πλαισίου μη οικονομικών κινήτρων, όπως εκπαιδευτικά κίνητρα.
  6. Σχεδιασμός και υλοποίηση κινήτρων για στελέχωση των άγονων και νησιώτικων περιοχών. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι: εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία Αθηνών – Θεσσαλονίκης –Πατρών – Λάρισας – Ηρακλείου- Ιωαννίνων – Αλεξανδρουπόλεως αλλά ίσως και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων, όλα τα άλλα επαρχιακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα περίπου με τις άγονες και νησιωτικές περιοχές, επομένως θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν με το ίδιο ειδικό καθεστώς των κινήτρων και πριμοδότησης) εδώ συμπεριλαμβάνεται και το δικό μας νοσοκομείο!
  7. Υλοποίηση του χάρτη υγείας της χώρας σε ορθολογική βάση.
  8. Επαγγελματική στελέχωση διοικήσεων νοσοκομείων.
  9. Όσον αναφορά την περιοχή μας, ελπίζουμε επιτέλους να γίνει πράξη η εξαγγελία για κατάτμηση της 6ης ΥΠΕ και δημιουργία ξεχωριστής ΥΠΕ στην Ήπειρο.
  10. Για τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) του νομού μας ισχύουν τα ίδια για τις προσλήψεις κυρίως όμως για το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας το οποίο πρότασή μας είναι να αναλάβει όλο το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έτσι ώστε το νοσοκομείο Πρέβεζας να είναι απαλλαγμένο από την πρωτοβάθμια ώστε να αναπτύξει τα ΤΕΠ και την δευτεροβάθμια περίθαλψη σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές.
  11. Ίδρυση παρατηρητηρίου περιστατικών βίας στις υπηρεσίες υγείας.
  12. Αποκατάσταση οδικών αξόνων για σύνδεση της πόλης μας με όλα τα γειτονικά νοσοκομεία.
  13. Όσον αφορά την περιοχή μας κτηριακές επιδιορθώσεις αποκατάσταση κτηριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας με προγράμματα ΕΣΠΑ για κτηριακή αναβάθμιση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

                                       Δημήτριος Σουμαλεύρης                                 Χρήστος Γούσης

Προηγούμενο Άρθρο

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης “υποδέχεται” τον Μίκη Θεοδωράκη

Επόμενο Άρθρο

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ παρουσιάζει “Ο ΓΑIΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ“

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...