Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:52

Θετικές εξελίξεις με το έργο κατασκευής ανελκυστήρα στο ιστορικό Ζάλογγο

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες το μεγάλο έργο κατασκευής ανελκυστήρα στο ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου έχει θετική κατάληξη, αφού πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με την επιτροπή για τις εκδηλώσεις του 2021 και τον εορτασμό των 200 ετών.

Μάλιστα ο κ. Γεωργάκος έθεσε το ίδιο ζήτημα και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος γνωρίζει το θέμα και έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και μάλιστα και προσωπικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου.

Ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καμαρίνας Θεόδωρο Δράκο, με τον υπουργό να έχει επισκεφθεί την περιοχή και να είναι γνώστης της θέσης και της κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Καμαρίνας μάλιστα έχει βάλει προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του, προκειμένου να καταφέρει την κατασκευή του έργου, κάτι που είχε δηλώσει και στην τηλεόραση του Open την περίοδο του Πάσχα.

Ο κ. Δράκος μάλιστα είχε συνάντηση και με το σωματείο ΑμΕΑ Πρέβεζας ‘’Η ΕΛΠΙΔΑ’’ προκειμένου να τους ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα, με τα μέλη του συλλόγου να δηλώνουν την αμέριστη στήριξή τους στην όλη προσπάθεια.

Με την δημιουργία του ανελκυστήρα στο ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου, αμέσως ο χώρος γίνεται προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία, αλλά και ηλικιωμένους.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας μάλιστα όπως ο ίδιος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ‘’το έργο αυτό είναι όνειρο δεκαετιών για τους συγχωριανούς μου και όχι μόνο. Εάν πραγματοποιηθεί θα κάνει προσβάσιμο το Ζάλογγο σε όλους και να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής’’.

Ο κ. Δράκος συνεχίζει τονίζοντας και την αμέριστη στήριξη στην όλη προσπάθεια από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση.

Ευχόμαστε όλες τελικά οι προσπάθειες για το συγκεκριμένο έργο να πραγματοποιηθούν σύντομα, προκειμένου το ιστορικό αυτό μνημείο να μπορέσει να γίνει γνωστό και προσβάσιμο σε όλους.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Κλήμης

Προηγούμενο Άρθρο

Στα όρια τους οι κάτοικοι με τους Ρομά στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα

Επόμενο Άρθρο

Ο Χαρδαλιάς έκανε μήνυση στην… Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...