Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 14:29

Θετικά κρούσματα μεν – Αισιόδοξα μηνύματα δε…

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας ”δικαιολογημένος” πανικός στο άκουσμα της είδησης για θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα.

Αμέσως άρχισαν πολλοί να δίνουν το όνομα αριστερά και δεξιά, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην μικρή μας κοινωνία, με αρκετούς γονείς να λένε μάλιστα και βαριές κουβέντες, δικαιολογημένα ή όχι κανείς δεν μπορεί να πει.

Ωστόσο οι κινήσεις που έγιναν από όλους τους αρμόδιους ήταν συντονισμένες και με μια κοινή γραμμή λειτούργησαν για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει ο εφησυχασμός, μέχρι να βγούμε όλοι γεροί και δυνατοί.

Οι κουβέντες, το ποιος φταίει και αν έγιναν πράγματα σωστά ή λάθος, αυτά νομίζω ότι δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο, αφού κανείς από όλους εκείνους που νόσησαν ήθελαν να κολλήσουν και άθελα τους να μεταδώσουν τον ιό.

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν, στο άκουσμα της είδησης του θετικού κρούσματος στην εκπαιδευτική κοινότητα, η διεύθυνση του 4ου γυμνασίου, έστειλε σε όλους τους γονείς ενημερωτικό email, με το οποίο τους καλούσε να πάνε στο νοσοκομείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν rapid test.

Στο πλευρό του γυμνασίου και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης το νοσοκομείο, η επιτροπή του νοσοκομείου αρμόδια σε θέματα covid-19, η πολιτική προστασία, ακόμη και ο δήμος.

Όλοι λειτούργησαν γρήγορα και συντονισμένα.Ο Δήμος προχώρησε σε απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ρίχτηκαν στην μάχη των εκατοντάδων rapid test, μέσα από τα οποία εμφανίστηκαν και τα νούμερα της πραγματικής αλήθειας.

Στα 300 και πλέον rapid test εμφανίστηκαν συνολικά 14 θετικά κρούσματα, κάποια με συμπτώματα ελαφράς μορφής, κάποια άλλα ασυμπτωματικά.

Επικεφαλής των προσπαθειών η ιατρός – παιδίατρος κα Ελένη Πεπόνη, η οποία έδινε συμβουλές, τόσο στους γονείς όπου τα παιδιά τους εμφανίστηκαν θετικά, όσο και στους γονείς των αρνητικών παιδιών.

Θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε μία μεγάλη υπομονή για λίγο ακόμα, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, ενώ παράλληλα να τηρούμε τος κανόνες υγιεινής, φορώντας ΠΑΝΤΑ μάσκα.

Από τα ευχάριστα είναι ωστόσο το εκ νέου κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων μέχρι 25 Μαρτίου, κάτι που θα βοηθήσει να μην υπάρξει διασπορά.

Το πρωΐ της Κυριακής στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου έγινε κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχουμε δει ξανά.

Ουρές να φτάνουν μέχρι και το Άλσος της Πυροσβεστικής, με τους γονείς και τους μαθητές να περιμένουν υπομονετικά στην σειρά μέχρι να κάνουν τα rapid test.

Όσοι εμφανίστηκαν θετικοί έδωσαν αμέσως και μοριακό δείγμα, κάτι που θα επιβεβαιώσει την θετικότητα τους στον ιό, με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Τρίτη, ωστόσο θεωρούνται ήδη θετικά κρούσματα.

Ταυτόχρονα τόσο η κα Πεπόνη όσο και οι συνεργάτες της προχωρούσαν άμεσα και στην ιχνηλάτηση των επαφών τους προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.

Εκεί έρχονται τα ευχάριστα νέα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι θα μείνουμε σε αυτά τα νούμερα.

Μεγάλη προσοχή ωστόσο προς όλους, με το παραμικρό σύμπτωμα επικοινωνείτε με τον προσωπικό σας ιατρό, ο οποίος και θα σας κατευθύνει κατάλληλα σε τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πέρασε ένας χρόνος που ο κορονοϊός ”χτύπησε” την πόρτα της Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Καιρός – Καθαρά Δευτέρα: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...