Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:42

Θετικά αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 8η ΕΧΠΟΤΡΟΦ

Με 25 επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στην βραβευμένη έκθεση  ΕΞΠΟΤΡΟΦ που μετά από δύο χρόνια «αποχής» πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Συνολικά συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.  Ο απολογισμός σε ο, τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικός, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Ηπείρου ήταν επιτυχημένος τόσο ως προς τις λανικές πωλήσεις που είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, όσο και από τις εμπορικές συμφωνίες που συνήψαν.

Το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης που υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και τις δράσεις συνδυασμένης προβολής τους με τον τουρισμό. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, περιφερειάρχες, βουλευτές κ.α.

Ηπειρωτική γαστρονομία

Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκε  γαστρονομικό δρώμενο όπου η Περιφέρεια Ηπείρου, πρόσφερε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Το συντονισμό των επιχειρήσεων της Ηπείρου είχε η υπεύθυνη του Τμήματος Τουρισμού κ. Σοφία Φούκη, ενώ επικεφαλής της αποστολής   ήταν η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης,   για την προώθηση των τοπικών προϊόντων κ. Παναγιώτα Ναυρόζογλου.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δήλωση Περιφερειάρχη για την πρόταση μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...