Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 18:59

Θεαματικές εκδηλώσεις του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας στην ΟΑΣΗ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Ελλάδα Ρουμανία δύο χώρες

Θεαματικές εκδηλώσεις με χρήση πρωτοποριακών εφέ πραγματοποιήθηκαν χθες 21 Φεβρουαρίου στην ΟΑΣΗ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Ελλάδα Ρουμανία, δύο χώρες – συνάντηση δύο πολιτισμών, στο οποίο εντάσσεται το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας.

 Ο Δ/ντης του σχολείου Δρ. Κοσμάς Κοψάρης απήγγειλε ποιήματα στη Ρουμάνικη γλώσσα συνδυάζοντας πρωτοποριακά εφέ φωτισμού ήχου και εικόνας.

Η κα Δημητρούλα Ευαγγέλου, συνεργάτις του προγράμματος,  παρουσίασε σε συνεργασία με την κα Αναστασία Πλακοπίτη, φιλόλογο ειδικής αγωγής, ένα επιβλητικό πρόγραμμα εστιάζοντας στις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών. Μαθητές του σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που επιμελήθηκε ο κ. Δημήτρης Γεωργοπέτρης, καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου και η χορωδία του σχολείου με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Μίκροβα, καθηγητή μουσικής αγωγής και μαέστρο, τραγούδησε παραδοσιακά άσματα. 

Θερμές ευχαριστίες στον καθηγητή φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλο, κ. Γιάννη Συγκούνα, εξωτερικό συνεργάτη του σχολείου που βοήθησε καταλυτικά στην άρτια εκτέλεση της χορογραφίας των μαθητών. Οι Ρουμάνοι καθηγητές και μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα πρωτοποριακά και επιβλητικά προγράμματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (25 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2024)

Επόμενο Άρθρο

Έκτη νίκη στο πρωτάθλημα για τις κορασίδες του Φιλαθλητικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...