Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 7:00

Η TUS Airways συνδέει από το καλοκαίρι την Πρέβεζα με το Ισραήλ – ”Ευχάριστα νέα” λέει ο Νίκος Γεωργάκος

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways που θα συνδέσουν την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στις 14 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 16 Δεκεμβρίου πρόκειται να εκκινήσει και το δρομολόγιο Ηράκλειο – Λάρνακα, με την Κική Χάιδα, Marketing Director της TUS Airways, να επισημαίνει ότι στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας θα προστεθούν κι άλλοι ελληνικοί προορισμοί. Τον χειμώνα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η TUS θα συνδέει επίσης το Τελ Αβίβ με τη Λάρνακα και το Ντίσελντορφ.

Σε ό,τι αφορά το θερινό πρόγραμμα της TUS, η α’ φάση ανάπτυξης περιλαμβάνει δρομολόγια προς 3 ελληνικούς προορισμούς, την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πρέβεζα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Ηράκλειο, το Παρίσι και το Τελ Αβίβ, καθώς και από την Πάφο προς το Τελ Αβίβ. Παράλληλα, θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Αθήνα, την Πρέβεζα, το Ηράκλειο Κρήτης και το Ντίσελντορφ.

Με προσωπικό του μήνυμα στα social media ο Δήμαρχος Πρέβεζας κάνει λόγω για ευχάριστα νέα.

Νίκος Γεωργάκος: ”Μία νέα ευχάριστη εξέλιξη στο πλαίσιο της συνεργασίας μας”

Καλά νέα για Έλληνες και Ισραηλινούς που σχεδιάζουν τις φετινές χειμερινές τους διακοπές:

Από τις 14 Δεκεμβρίου η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways εγκαινιάζει δρομολόγια μεταξύ Τελ Αβίβ και Αθηνών, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Επιπλέον, το επόμενο καλοκαίρι η εταιρεία σκοπεύει να συμπεριλάβει στο πτητικό της πρόγραμμα δρομολόγια από το Τελ Αβίβ προς τις ελληνικές πόλεις Ηράκλειο και Πρέβεζα.

«Η TUS αναμένεται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του θερινού προγράμματός της να προσθέσει κι άλλους προορισμούς στην Ελλάδα», επεσήμανε στη σχετική συνέντευξη Τύπου η Κ. Χάιδα, υπογραμμίζοντας ότι τη φετινή τουριστική σεζόν η εταιρεία «πέταξε» σε 5 ελληνικούς προορισμούς, με τα δρομολόγια να διαρκούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, χάρη στην ισχυρή ζήτηση. «Η εταιρεία κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να αναπτυχθεί σημαντικά και να προσθέσει 4 Airbus στον στόλο της. Στόχος μας είναι να εντάξουμε νέα δρομολόγια προς δημοφιλείς προορισμούς από την Κύπρο και το Ισραήλ», προσέθεσε. Αφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί μελλοντικά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ στο πρόγραμμα της εταιρείας, ενώ τόνισε ότι το θερινό δρομολόγιο Τελ Αβίβ – Πρέβεζα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο στις αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ.

Τη σημασία της ισραηλινής αγοράς για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και για την Ελλάδα εν γένει ανέδειξε από την πλευρά της, με αφορμή την έναρξη πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Η αγορά του Ισραήλ είναι η 11η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για την Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται στις 20 κορυφαίες για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Είναι η 3η καλύτερη αγορά από πλευράς ρυθμού ανάπτυξης και βρίσκεται στο συν 111% σε επίπεδο κίνησης σε σχέση με το 2019. Το Ισραήλ γίνεται μια σημαντική διεθνής αγορά για την Αθήνα», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2022, για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή αγορά, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την TUS Airways, κατέλαβε την 8η θέση βάσει διεθνών αφίξεων και την 7η σε επίπεδο ανάπτυξης, καθιστώντας τη μια «πολύ δυνατή αγορά» για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Ενδεικτικό της δυναμικής της συγκεκριμένης αγοράς είναι το γεγονός ότι η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας – Ισραήλ από το 2014 σημειώνει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε ετήσια βάση. Μάλιστα, από σχεδόν 100 χιλιάδες ταξιδιώτες το 2004, σήμερα έχει ξεπεράσει τους 500 χιλιάδες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της μετά την πανδημία. «Μέχρι σήμερα η επιβατική κίνηση από και προς το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 (508 χιλιάδες), βρίσκεται στις 515 χιλιάδες, με άνοδο 1,4%,και σημειώνει νέο ρεκόρ. Οι ενδείξεις από τη συγκεκριμένη αγορά είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές. Πολλοί Ισραηλινοί επισκέπτονται την Ελλάδα τον χειμώνα και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση», επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Ως προς το προφίλ των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Ελλάδα, το 86% ταξιδεύει για αναψυχή και το 9% για επαγγελματικούς λόγους. Οι Ισραηλινοί είναι υψηλής δαπάνης ταξιδιώτες και ξοδεύουν περίπου 102 ευρώ στα καταστήματα που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Προγραμματίζουν το ταξίδι τους 41 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, με τη μέση διάρκεια παραμονής στη χώρα μας να διαμορφώνεται στις 9 ημέρες.

Πηγή: euro2day.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Η δύναμη των τεσσάρων στις 5 Δεκεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Ονοματοδοσία Πλατείας «Άλκης Αλκαίος» στην Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...