Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:26

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα το γύρισε στην υποκριτική: Το bullying, η κατάθλιψη και το “Έτερος Εγώ”

Η χρυσή ολυμπιονίκης του βάδην το 2004 Αθανασία Τσουμελέκα μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε και τη στροφή στην καριέρα της.

H χρυσή Ολυμπιονίκης του βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας Αθανασία Τσουμελέκα μίλησε στην εκπομπή «Love It».

H παλαίμαχη πρωταθλήτρια ανέφερε για το bulllying που υπέστη όταν έκανε βάδην, την κατάθλιψη αλλά και το πώς έκανε στροφή στην υποκριτική συμμετέχοντας και στο «Έτερος Εγώ».

Το bullying και τα κλάματα

Στην ερώτηση γιατί σταμάτησε τον αθλητισμό, απάντησε ότι «ήταν παράξενο… έτρωγα bullying, αν και τότε δεν την ξέραμε την έκφραση, στο γήπεδο, ιδίως από τους ποδοσφαιριστές».

Η πρώην βαδίστρια ανέφερε για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο πως «είδα Ολυμπιακούς φέτος και τώρα που είδα με τα παιδιά μου ολόκληρο τον αγώνα μου το 2004, έχω αρχίσει να κλαίω πάρα πολύ και να συγκινούμαι και λέω “Παναγία μου, μεγάλωσα”, γι’ αυτό κλαίω!».

Το #metoo στον αθλητισμό

Η Αθανασία μίλησε για τα περιστατικά που είχε δει στην καριέρα της και ανέφερε πως είχε αντιμετωπίσει και αυτή τέτοιες καταστάσεις.

«Είναι πράγματα που βγάζουν μάτι και άλλα που δεν βγάζουν μάτι αλλά τα ξέρουμε, όπως σχέσεις αθλητριών με προπονητές στα 16-17, αλλά το ήθελαν και οι δύο. Όμως, υπάρχει και ο νόμος που έχει όριο τα 18, δεν παύει να είναι παράνομο. Δεν θα πάω στις ακραίες περιπτώσεις βιασμών κτλ. που τις καταδικάζω ασυζητητί» ανέφερε και πρόσθεσε πως «είχα αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά».

Η «χοντρούλα» και το ξεκίνημα

«Ήμουν χοντρούλα, δεν ξέρω αν το ξέρετε, έκανα σφαίρα κτλ. Η αδερφή μου τότε ήταν το ταλέντο στην οικογένεια και ο ξάδερφός μου έλεγε “Αθανασία, εσένα θα σε έχουμε για τις μπαλίτσες! Στο Αθλητικό Γυμνάσιο έκανα δυνατό ξεκίνημα» ανέφερε για τα πρώτα της βήματα στο βάδην.

Η μάχη με την κατάθλιψη

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη στιγμή που βίωσε μόλις άφησε τον αθλητισμό.

«Το πρόβλημα ήταν πως με την προπόνηση και τον πρωταθλητισμό είχα πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Μεγάλες χαρές και λύπες, έντονα συναισθήματα και είναι κάτι που χάνεις και όταν σταματάς ξαφνικά ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου. Έκανα τα παιδιά κι ήταν μια έντονη στιγμή… Μετά όμως τι; Να ξαναξεκινήσω τον πρωταθλητισμό; Να τα ξαναβρώ με τον σύζυγο μήπως και δεν χωρίσουμε; Πάντα υπήρχε μια πάλη μέσα και δεν είχα τη χαρά που είχα πριν και δεν ήξερα το γιατί και τελικά κατάλαβα τι ήταν…

Δεν υπήρχε κάτι να με ανεβάζει ψυχολογικά τόσο πολύ κι αυτό το κατάλαβα και το βρήκα όταν άρχισα να γυμνάζω κόσμο και αυτός ο κόσμος άλλαζε, σωματικά, πνευματικά, σταματούσε τα αντικαταθλιπτικά. Κατάλαβα πως η έλλειψη έντονου συναισθήματος με έκανε να μην έχω όρεξη για πολλά πράγματα» σημείωσε.

Η υποκριτική και το «Έτερος Εγώ»

«Αφού τελείωσα τον αθλητισμό, έκανα τα παιδιά, αποφάσισα ότι θα χωρίσω, είπα τώρα θα κάνω κάτι για μένα, θα πάω να σπουδάσω σε μια θεατρική σχολή.

Το “Έτερος Εγώ” ήταν ένα τηλεφώνημα να πάω για βοηθός ηθοποιός και είπα φυσικά ναι και τελικά πήρα αυτόν τον μικρό ρόλο της καθηγήτριας» είπε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Πηγή: sputniknews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση για τη Δημόσια Παιδεία διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις 13 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Άνοιγμα Σχολείων: Οι τελικές οδηγίες για το πρώτο κουδούνι – Τα 14 SOS

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...