Η Φιλιππιάδα τίμησε με ξεχωριστή λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τον Άγιο Βησσαρίωνα

Ημερομηνία:

spot_img

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια, η Φιλιππιάδα τίμησε τον πολιούχο και προστάτης της Άγιο Βησσαρίωνα.

Σήμερα ανήμερα της εορτής τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας. Χθες τελέστηκαν η Θεία λειτουργία και ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ. Χρυσοστόμου. Τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο Βουλευτής Ν.Δ. του Ν. Πρέβεζας κ. Σπύρος Κυριάκης.

Τις σημερινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” κ. Γιάννης Στέφος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου κ. Γιώργος Ζάψας, ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Όλων” κ. Στέφανος Ζούμπας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Πολίτη” κ. Γεώργιος Ζυγούρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων,  και πλήθος πιστών.

Στη λατρευτική πομπή λιτάνευσης της εικόνας συμμετείχαν μαθητές από τα Σχολεία της Φιλιππιάδας. Τον ρυθμό έδωσαν τα μέλη του συλλόγου “Ορφέας” από την Πρέβεζα.

Όπως ανέφερε στο κήρυγμά του και ο Αρχιμανδρίτης ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων  κ. π. Χερουβίμ Βελέντζας ο Άγιος Βησσαρίωνας καθιερώθηκε ως ο πολιούχος της Φιλιππιάδας όταν, μετά από πρόσκληση των τοπικών αρχών, οθωμανικών και εκκλησιαστικών, έφθασε στην Φιλιππιάδα η ιερά και χαριτόβρυτος κάρα του θαυματουργού Αγίου, επισκόπου Λαρίσης και κτήτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Πύλης Τρικάλων. Με την έλευσή της η πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή απαλλάχθηκαν από τη νόσο της πανώλης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ηγουμενίτσα: Το «σενάριο» των τεσσάρων κουκουλοφόρων κατέρρευσε – Ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 25χρονης

Από την καταγγελία για ληστεία στην ομολογία του εγκλήματος...

Συνάντηση μελών της Ν.Ε.Ε.Α. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της Ν.Ε.Ε.Α. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέβεζας...

Άνω Σκαφιδωτή: Η επιστροφή του ήρωα Θωμά Τριάντη – 78 χρόνια μετά, η προτομή του στη γενέτειρά του

Φωτογραφίες: Φίλιππος Ξέρας Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί...

Πρέβεζα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής – «Η ιστορική μνήμη είναι ευθύνη απέναντι στο μέλλον»

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20...