Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 17:46

Η Υπουργός Πολιτισμού σε επίσημη επίσκεψη στην Πρέβεζα κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Πρέβεζας

Την Τρίτη 26η Οκτωβρίου 2021 η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη σε συνέχεια της επίσημης πρόσκλησης του Δημάρχου Πρέβεζας κου Νίκου Γεωργάκου ως συνέχεια των συναντήσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού και την μακροχρόνια άριστη συνεργασία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Πρέβεζας.

Η Υπουργός στην ολοήμερη επίσκεψη στο Δήμο Πρέβεζας πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς Χώρους και συναντήσεις ενημέρωσης με κεντρική την συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας παρουσία του τοπικού κυβερνητικού Βουλευτή κ.Στέργιου Γιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, του Περιφερειακού Συμβούλου κου Χρήστου Ματσίρα, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθής Αγγέλη και στελεχών όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα της ατζέντας και των προτεραιοτήτων όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί στις προηγούμενες συναντήσεις του Δημάρχου με την Υπουργό.

Αναλυτικά τέθηκαν τα θέματα του ξεμπλοκαρίσματος του φακέλου της Αρχαίας Νικόπολης για την ένταξη του στην UNESCO από το 2014 γεγονός πλέον εφικτό και ώριμο όπως χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό με την δημιουργία του έργου της Παράκαμψης του Αρχαιολογικού Χώρου – Νέα Είσοδος Πρέβεζας που εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τις αναγκαίες προτεραιότητες ως προς τα Κάστρα του Αγίου Αντρέα, της αξιοποίησης του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου και του Παντοκράτορα, όπως τα άμεσα αναγκαία έργα υποστύλωσης του Κάστρου του Παντοκράτορα καθώς και των απαραίτητων διαδικασιών και έργων τόσο για το χαρακτηρισμένο πλέον μνημείο Νεωτέρας Ιστορίας του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου όσο και των Ιαματικών Λουτρών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνόδευσε την Υπουργό στο Κάστρο του Παντοκράτορα, στη συνάντηση με το Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τέλος στη Δ.Ε.Ε.Π.  Πρέβεζας όπου την υποδέχτηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κος Νικόλαος Σολδάτος καθώς και ως οικοδεσπότης στο γεύμα που παράθεσε προς τιμήν της Υπουργού και των συνεργατών της όπου επίσης παραβρέθηκαν ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και  η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Δαρδαμάνη, κ. Γρηγόρη Κουμπή και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Λεωνίδα Αργυρό προσέφερε στην Υπουργό ως αναμνηστικό δώρο γκραβούρα από την Πρέβεζα δηλώνοντάς της την πεποίθηση του ότι η επίσκεψη της Υπουργού αποτελεί την εκκίνηση μιας νέας περιόδου για την έναρξη όλων των απαραίτητων και απαιτούμενων υποστηρικτικών διαδικασιών και προγραμμάτων για τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο του Δήμου Πρέβεζας, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της Πρέβεζας και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου πολύμηνου τουρισμού.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της επίσκεψης και δήλωσαν αμφότεροι ότι θα συνεχίσουν αδιάλειπτα τη στενή συνεργασία τους έως και την επίτευξη των στόχων

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Σολδάτου

Επόμενο Άρθρο

28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε στην ταβέρνα Βαθύ με τους Ακρίονους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...