Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 21:26

Η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων ενέκρινε την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο ιστορικό κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Το “πράσινο φως” για τις εργασίες αντικατάστασης των ξύλινων κουφωμάτων στο 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας έδωσε η αρμόδια υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου,Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Πρέβεζας προβλέπουν την αντικατάσταση σε 58 παράθυρα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.Τα νέα ξύλινα κουφώματα θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις και μορφή με τα υφιστάμενα, θα διαμορφωθεί ενδιάμεση τραβέρσα όμοια με την υφιστάμενη και θα συντηρηθούν οι εξώθυρες και όσες από τις εσωτερικές δεν παρουσιάζουν σοβαρές φθορές.

Το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας είναι από το 2011 χαρακτηρισμένο ως μνημείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία.Το πρωτότυπο σχέδιο του χρονολογείται από το 1912 (έτος Απελευθέρωσης της Πρέβεζας), ενώ είναι το πρώτο σχολείο της ελεύθερης πόλης.

Κάθε γωνιά του 1ου Γυμνασίου αποκαλύπτουν και μια ιδιαίτερη ιστορία.Όπως τα σημάδια από τις σφαίρες που διακρίνονται μέχρι σήμερα στα κάγκελα και τους τοίχους του και μαρτυρούν τις μάχες που έγιναν εκεί τα χρόνια του πολέμου, της κατοχής αλλά και στα γεγονότα της Παργινόσκαλας.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα

Επόμενο Άρθρο

Επιδότηση δανείου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...