Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:25

Η Σοφία Τσιακάλου μιλάει στο Ράδιο Πρέβεζα 93 για την Κοιλιοκάκη

Η Σοφία Τσιακάλου, μία εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, μίλησε στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη, για την κοιλιοκάκη.

Πρόκειται για μία πάθηση, η οποία ”χτυπά” την πόρτα πολλών συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

Η κοιλιοκάκη ΄΄χτύπησε΄΄ την πόρτα του σπιτιού της και από τότε όλα άλλαξαν.

Ανατροπές στην οικογενειακή της ζωή τα τελευταία χρόνια ήταν απρόβλεπτες και συνάμα συγκλονιστικές και δύσκολες, παρόλα αυτά όμως η Σοφία κέρδισε πολλά, όπως απίστευτα διδακτικές, ελπιδοφόρες και καινοτόμες λύσεις.

Η Σοφία Τσιακάλου άνοιξε την καρδιά της και μας εξηγεί τι είναι η κοιλιοκάκη, πως αντιμετωπίζεται, αλλά πάνω από όλα μας απέδειξε πως η ψυχή του ανθρώπου είναι το μεγαλείο που την οδήγησε να βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι.

Ακούστε τι μας είπε:

Ποια είναι η Σοφία Τσιακάλου

Να σας συστηθώ… Είμαι η Σοφία. Είμαι μια πολύτεκνη μαμά, εργαζόμενη, σύζυγος, κόρη και αδερφή. Μαγειρεύω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Κάθε μέρα είναι ανεπανάληπτη και διαφορετική, γι΄αυτό και εγώ θέλω κάθε μέρα και μια καινούρια συνταγή.

Το 2013 η μικρή μου κόρη διαγνώστηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Το 2014 τα δίδυμα αγόρια μου (ομοζυγωτικά) διαγνώστηκαν με κοιλιοκάκη. Το 2018 διαγνώσθηκε ακόμη ένα από τα παιδιά μου (ο ένας από τα δίδυμα αγόρια) επίσης με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Οι ανατροπές στην οικογενειακή μου ζωή τα τελευταία χρόνια ήταν απρόβλεπτες, συγκλονιστικά δύσκολες, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα διδακτικές, ελπιδοφόρες ίσως και καινοτόμες. Οδηγηθήκαμε, ως οικογένεια, σε καινούργιους δρόμους, πρακτικές και μεθόδους σε όλα τα στάδια της καθημερινότητάς μας.

Έμαθα και διδάχτηκα πολλά ως άνθρωπος και ως μητέρα. Η καθημερινότητά μου δεν είναι πια ποτέ ίδια. Και αυτή την καινούρια καθημερινότητα θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μαγειρεύω αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, προσπαθώντας να τηρώ τις ισορροπίες στους υδατάνθρακες και στα θρεπτικά συστατικά, που είναι, για όλους μας, τόσο απαραίτητα.

Προσπαθώ να πραγματοποιώ, όσα επιθυμώ εγώ και τα παιδιά μου, αλλά και όσα μας υποβάλλει η φαντασία μας. Όσο συγκλονιστική ή και δύσκολη και αν φαντάζει η διαδικασία αυτή, σας πληροφορώ ότι είναι απολύτως πραγματοποιήσιμη.

Μπορούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τα πάντα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα. Μπορούμε να απολαύσουμε τα πάντα. Καλωσήρθατε, λοιπόν, και καλή μας πορεία σε ένα νέο μαγειρικό -και όχι μόνο- ταξίδι.

Βρείτε τις συνταγές χωρίς γλουτένη στο mamameli.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων την Τετάρτη 26 Μαΐου, έξω από το Δημαρχείο στη Φιλιππιάδα

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμμετείχε στο DELPHI ECONOMIC FORUM VI με το Δήμαρχο του Rochester Hills κ. Bryan K. Barnett της πολιτείας του Μίσιγκαν των Η.Π.Α

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...