Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 15:21

Η σαρδέλα είχε την τιμητική της στην Πρέβεζα – Σημαντικές ανακοινώσεις Γεωργάκου για τη Ναυμαχία του Ακτίου (video-pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα. Το παραδοσιακό πανηγύρι που εδώ και πέντε τουλάχιστον δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη, αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που απόλαυσαν σαρδέλα στα κάρβουνα, σαλάτα, κρασί, χορό και τραγούδι μέχρι το πρωί. Η προετοιμασία από τον Δήμο της Πρέβεζας είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες και το πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου μετατράπηκε σε μια υπαίθρια ψησταριά με τους επισκέπτες να περιμένουν υπομονετικά για ώρα στην “ουρά” προκειμένου να γευτούν ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα της περιοχής.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος βλέποντας τους χιλιάδες επισκέπτες να δίνουν το παρών στην μεγάλη για την πόλη παραδοσιακή γιορτή.

Ο Νίκος Γεωργάκος μάλιστα προχώρησε και σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις που είχαν να κάνουν με την ιστορική Ναυμαχία του Ακτίου που έγινε σαν σήμερα (3/9) το 31 π. Χ.

”Ο δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα με το οικονομικό τμήμα μέσω του προγράμματος INTERREG θα προχωρήσει στην υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση για την αναβίωση της Ναυμαχίας του Ακτίου, είτε ψηφιακά είτε με μοντέλα, πραγματοποιώντας παράλληλα συνέδρια, τιμώντας την ιστορική αυτή ημέρα κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Νίκος Γεωργάκος.

Επίσης ο δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε και για μια ακόμη πρόταση που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2023 και αφορά το αντίστοιχο βήμα των μεγάλων ναυμαχιών της Ελλάδας που άλλαξαν την ανθρωπότητα, όπως η ναυμαχία της Σαλαμίνας, η ναυμαχία της Ναυπάκτου με τις δύο αντίστοιχες της Πρέβεζας, που είναι η Ναυμαχία της Πρέβεζας, που έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της Ναυμαχίας του Ακτίου που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου το 31π.Χ μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι η αλιεία της σαρδέλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη  με την τοπική οικονομία και αναδεικνύει τον  “πλούτο” που κρύβει η θάλασσα που περιβάλλει την περιοχή μας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και πρασίνου Γρηγόρης Κουμπής, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γούσης, Μιχάλης Σπυρέλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νιτσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος, αντιπροσωπείες των περιφερειακών συνδυασμών Ορίζοντες Ηπείρου και ΦΩΣ, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου που διασκέδασε μέχρι το πρωί.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας η Χρυσάνθη Ορφανίδου

Επόμενο Άρθρο

Ο Παντελής Γιαννάκης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Δήμος της Καρδιάς μας!» και το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...