Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 20:11

Η Πρέβεζα ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου!

Ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Πρέβεζας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου. Συγκίνηση, θλίψη αλλά και χαρά,ταινίες με δυνατό περιεχόμενο και ηχηρά μηνύματα προβλήθηκαν στο χώρο του Κηποθεάτρου με τους εκπροσώπους των διοργανωτών να εξηγούν στο κοινό λεπτομέρειες για την κάθε δημιουργία ξεχωριστά.

Την βραδιά (την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης) , άνοιξε με χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη.

Η κ. Κωνσταντάκη εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά της για το πρώτο αυτό βήμα ανακοινώνοντας την πρόθεση του Δήμου Πρέβεζας όχι μόνο να διευρύνει τη συνεργασία με τον θεσμό αλλά και να φιλοξενήσει την έδρα του Φεστιβάλ.

Η αντιδήμαρχος αναφερόμενη στις προσπάθειες για την “αναγέννηση” του κινηματογράφου στην Πρέβεζα, υπογράμμισε ότι ο Δήμος μέσω του ΟPEN MALL έχει δρομολογήσει την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού κινηματογραφικών προβολών στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης και στο Πολιτιστικό Κέντρο καθώς και τον εξοπλισμό του θερινού κινηματογράφου με πιθανή την μετεγκατάστασή του σε άλλο χώρο έτσι ώστε να μη γειτνιάζει με το Κηποθέατρο. “Συνδετικό κρίκο” μεταξύ της Πρέβεζας και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αποτέλεσε ο πολυτάλαντος συνθέτης, σκηνοθέτης, ποιητής, μουσικός και όχι μόνο Νίκος Παπακώστας ο οποίος κατάγεται από την ορεινή Άρτα.

Ο κ.Παπακώστας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Πρέβεζας και προσωπικά την κ. Κωνσταντάκη για την διοργάνωση και την φιλοξενία υπογραμμίζοντας, ότι η Πρέβεζα είναι μια πόλη με ιδιαίτερη κουλτούρα που έχει πολλά να δώσει στον πολιτισμό. Με θερμά λόγια για την διοργάνωση αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μιχάλης Πατσέας, ευελπιστώντας και ο ίδιος ότι η Πρέβεζα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον θεσμό.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 5 και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου με τη συμμετοχή του Δήμου Καραϊσκάκη, των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Πρέβεζας, Άρτας, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών,του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και πολλών συλλόγων, Αδελφοτήτων και φορέων.Φέτος, στο Φεστιβάλ Ηπείρου θα προβληθούν συνολικά 50 ταινίες από πολλές χώρες του κόσμου ενώ “σταθμοί του” στην Πρέβεζα ήταν η χθεσινή βραδιά και η 18η Αυγούστου στον μαγευτικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» – Ανησυχία ειδικών μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Επόμενο Άρθρο

Βρέθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού Δέκα φορές πιο ισχυρό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...