Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 9:26

Η Πρέβεζα τίμησε τους τοπικούς της Αγίους

Mε λαμπρότητα γιορτάστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης η μνήμη των Αγίων που είτε κατάγονται είτε πέρασαν από την περιοχή αποτελώντας παρηγοριά για τους πιστούς και πλούσια παρακαταθήκη για την θρησκευτική παράδοση και ιστορία.

Την παραμονή της γιορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου με ομιλητή τον αιδεσιμότατο π. Δημήτριο Μπόκο.

Το πρωί της Κυριακής, κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τελέστηκαν ο όρθρος και η θεία λειτουργία ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σθένος, την πίστη και τη χάρη των Αγίων αποκαλώντας τους ζωντανές εικόνες του Θεού που οδηγούν άλλους στο δρόμο της λύτρωσης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας διαβάστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορούσε στην πολύτεκνη οικογένεια καθώς η Κυριακή ήταν αφιερωμένη σε αυτή.

Τη μνήμη των τοπικών Αγίων τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν.Πρέβεζας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες: I.M. Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Προηγούμενο Άρθρο

Με επιτυχία η δράση του Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας “Η Εφηβεία χθες και σήμερα” – Συμβουλές και tips από τους εφήβους

Επόμενο Άρθρο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος για τον θάνατο του Διαμαντή Μαυροδόγλου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...