Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 2:40

Η Πρέβεζα τίμησε τον Γιάννη Νικολαϊδη – Ήταν όλοι εκεί στην παρουσίαση της ταινίας του (video-pics)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας ”ΟΑΣΗ”, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Νικολαϊδης παρουσίασε στο κοινό της Πρέβεζας την ταινία με τίτλο ”ΠΡΕΒΕΖΑ – Σαν ταινία παλιού σινεμά”.

Η ταινία παρουσίασε γεγονότα της Πρέβεζας από την δεκαετία του 50 μέχρι και την δεκαετία του 80, μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Γιάννη Νικολαϊδη όπως ο ίδιος τις κατέγραψε καθώς και πολύτιμο αρχειακό υλικό από φορείς της πόλης, όπου ο ίδιος επέλεξε να βάλει στην ταινία.

Για 40 και πλέον χρόνια ο Γιάννης Νικολαϊδης έχει γίνει ένα με την κάμερα, όπου καθημερινά καταγράφει, γεγονότα και στιγμές της Πρέβεζας, εικόνες σπάνιες που πραγματικά συγκίνησαν όλους όσους βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ”ΟΑΣΗ”.

Για την ολοκλήρωση της ταινίας χρειάστηκαν περισσότερες από 2.500 ώρες μοντάζ με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον ίδιο και φυσικά όλους τους παρευρισκόμενους που δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν.

Στην παρουσίαση της ταινίας το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάκης Παππάς και  Θοδωρής Κορωναίος, ο επικεφαλής της ”Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο πρόεδρος της Ν.Ε Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας και ο Πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζας, ενώ έντυσαν μουσικά με τα τραγούδια τους ο Κώστας Αντύπας, η Σοφία Κυριάκη και η Έλλη Καλουτσάκη, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Μαριάνα Πολίτη, ενώ την εκδήλωση ξεκίνησε η κόρη του Γιάννη Νικολαϊδη, Αρετή.

Στην τανία προβλήθηκαν εικόνες και φωτογραφίες από παιδικά παιγνίδια, πόλεμοι στις γειτονιές, γύρος του θανάτου, θερινά σινεμά, Μεγάλη Εβδομάδα κυριακάτικες ποδηλατάδες, πρωτομαγιά, απόκριες, καντάδες, τα πρώτα μας πάρτι, αμπαλί, αγώνες στίβου ”ΑΚΤΙΑ”, καλοκαιρινά μπάνια, Λάκης Παππάς καθώς και σημαντικά γεγονότα που στιγμάτησαν τον πλανήτη.

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου διατίθονταν και το ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Νικολαϊδη, το οποίο μέσα σε λίγη ώρα έγινε ανάρπαστο, αφού περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Δείτε τι δήλωσε ο Γιάννης Νικολαϊδης στηνκάμερα του On TV:

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εόρτια Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές και εγγραφές νέων μελών στον Πολιτιστικό σύλλογο “Κομιτάτο Πρέβεζας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...