Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 17:00

Η Πρέβεζα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (φωτογραφίες-βίντεο)

Mε την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινoύ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαράλαμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο.

Προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των πιστών και να τηρηθούν κατά γράμμα τα όσα υποδεικνύονται στα περιοριστικά μέτρα αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο Ναό, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κατασκεύασε ειδικό χώρο στον προαύλειο χώρο του Ναού όπου τοποθετήθηκαν η Εικόνα του Αγίου και το τμήμα των Ιερών Λειψάνων προκειμένου να προσκυνούν οι πιστοί και να ανάβουν το κερί τους χωρίς να υπάρξει συνωστισμός, ενώ σε αυτό βοηθούν και οι άνδρες της ΛΕΚ Πρέβεζας.

Στο εσωτερικό του ναού στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστη περιορισμένος αριθμός πιστών βάσει των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το πρωί της Τετάρτης ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαράλαμπους όπου θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο οποίος παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες και τους κάλεσε να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο πολιούχος μας Άγιος Χαράλαμπος , ο οποίος το 1854 έσωσε την Πρέβεζα από την πανώλη, θα μας έχει και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία υπό την σκέπη του.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Στέργιου Γιαννάκη για τον Πολυούχο Αγ. Χαράλαμπο

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τελευταία στην Ήπειρο σε παραβάσεις διάδοσης του κορονοϊού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...