Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:05

Η πιο ”πιστή” γυναίκα φίλαθλος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι Πρεβεζάνα – Δείτε ποια είναι

Πριν από έναν χρόνο περίπου μία ιστορική αθλητική εφημερίδα το ΦΩΣ έκανε αφιέρωμα σε μία από τις πιο ”φανατικές” γυναίκες οπαδούς του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλη από την πρεβεζάνα Φωτεινή Σπυράκου.

Η αγάπη της Φωτεινής Σπυράκου για τον Ολυμπιακό, από παιδούλα έως σήμερα, αντικατοπτρίζεται σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών της με «ερυθρόλευκους» παίκτες!

Τριάντα χρόνια τώρα η Φωτείνη δεν λείπει από κανέναν αγώνα της αγαπημένης της ομάδας, είτε είναι στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό.

Έχει πάει σχεδόν σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού όταν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε Champion Leugue ή Europa League, αλλά το στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκη, δε το αλλάζει με τίποτα,

Το onprevezanews.gr μίλησε με την Φωτεινή και της ζήτησε να μας πει ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην οποία στεναχωρέθηκε.

Όταν παίζαμε με την Γιουβέντους στους 8 της Ευρώπης και ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας έστελνε στους 4… ήταν το 1999, όταν ο Κόντε πέτυχε το μοναδικό γκολ και μας στέρησε την είσοδο στους 4.

 

Ευτυχισμένες στιγμές πολλές με την Φωτεινή να μην μπορεί να ξεχωρίσει καμιά, ενώ στην ερώτησή μας ποιον θεωρεί ως τον καλύτερο πρόεδρο που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό η απάντηση ήταν μία…

Σωκράτη… αναφερόμενη στον Σωκράτη Κόκκαλη

Ως καλύτερο έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό, η Φωτεινή μας μίλησε για τον Γιώτη Τσαλουχίδη, με τον οποίο φωτογραφήθηκε όταν ήταν 11 ετών και μέχρι σήμερα κρατούν φιλικές σχέσεις, ενώ ως τον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή μας μας είπε…ο Τζιοβάνι.”Έχω πάει πολλές εκδρομές με τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού Πρέβεζας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό… ο Ολυμπιακός είναι αγάπη…για αυτό και τον ακολουθώ παντού όπου και αν πάει” μας είπε η Φωτεινή.

Στην συνέντευξη της στο Φως είχε πει: «Θα σε παρακαλούσα να μπει η φωτογραφία με τον Αναστόπουλο, γιατί δίπλα είναι και ο πατέρας μου. Ήμουν 11 χρόνων δίπλα σε παίκτες του Ολυμπιακού. Ο πατέρας μου με έκανε φανατική με τον Ολυμπιακό. Έχει πάει μέχρι και στο νοσοκομείο από τη στενοχώρια του μια φορά που είχε χάσει ο Ολυμπιακός!»

Συνεχίζοντας την συνέντευξή της στο ΦΩΣ η Φωτεινή είχε πει στον δημοσιογράφο: «Όλη η οικογένειά μας είναι Ολυμπιακοί. Ευχαριστούμε για το ότι μας βάζεις τώρα στο «ευαγγέλιο»: το «ΦΩΣ»! Ο πατέρας μου ήταν ο αρχηγός του ΠΑΣ Πρέβεζα στη Β’ Εθνική, το παρατσούκλι του ήταν «Νταγιάν», έτσι τον ήξεραν όλοι. Έπαιξε και στην Εθνική Ενόπλων. Είμαστε 5 αδέρφια, έπαιζαν σε ερασιτεχνικές ομάδες, η δε αδερφή μου η Μαρία ήταν διαιτητής επί χρόνια!

«Δεκαπέντε χρόνων την κοπάναγα από το σπίτι κρυφά από τους γονείς μου! Ο πατέρας μου ήταν μεν τρελός Ολυμπιακός, αλλά φοβόταν, κοπέλα μικρή ήμουν. Έλεγα ότι πήγαινα το Σαββατοκύριακο να κοιμηθώ σε μία φίλη μου. Μια φορά με είδε ο πατέρας μου στην τηλεόραση στο γήπεδο που είχα πάει κρυφά! Έδειξε η κάμερα την εξέδρα, με είδε ο πατέρας μου και έπαθε σοκ!» 

«Είναι το 1991. Ήρθε ο Ολυμπιακός να παίξει στην Πρέβεζα Κύπελλο, ο Ολυμπιακός του Μπλαχίν. Και έγινε το «σώσε». Εκεί η καψούρα μου έφτασε στα ύψη. Πήδηξα τα κάγκελα και έφτασα στα αποδυτήρια! Έντεκα χρόνων ήμουν. Μάλιστα είχε γίνει έκπληξη, το ματς έληξε ισόπαλο. Έβγαλα φωτογραφία με τους Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Καραπιάλη, Ταληκριάδη, Τσαλουχίδη. Πλάκα έχει μία ιστορία με τον Τσαλουχίδη. Να σου την πω;»

Στην συνέντευξη της στο ΦΩΣ εξομολογείται πώς γνώρισε τον σημερινό φίλο της, τον Γιώτη Τσαλουχίδη.

«Πριν από 3 χρόνια είδε τυχαία ο Τσαλουχίδης μια φωτογραφία μου μαζί του στο facebook, όταν ήμουν 11 χρόνων και εκείνος ήταν νέος. Μου έστειλε μήνυμα και πιάσαμε κουβέντα. Με ρωτούσε από πότε ήταν αυτή η φωτογραφία και σε ποιο γήπεδο. Έτσι γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και στο τηλέφωνο. Τον συνάντησα στη Ρόδο πριν από 3 χρόνια και ξαναβγάλαμε φωτογραφία! 25 χρόνια μετά την πρώτη εκείνη φωτογραφία! Στα 11 και στα 36 μου. Και ο Άντζας είχε έρθει στο μαγαζί μου στο χωριό. Τον χειμώνα έχουμε το μαγαζί στο χωριό μου, τον Ωρωπό Πρεβέζης, και το καλοκαίρι στη Ρόδο».

Η Φωτεινή έχει ένα τατουάζ το οποίο έχει μία ιστορία…η ίδια εξηγεί: «Το έκανα πριν από 15 χρόνια, για τα θύματα στη Θύρα 7 στις 8/2/1981. Είχα κάνει κι ένα άλλο τατουάζ πολύ μικρή, στη Στ’ Δημοτικού, και νόμιζε ο πατέρας μου ότι ήταν ψεύτικο με απλό μελάνι και ότι θα έφευγε! «Θα φύγει αυτό;» μου έλεγε. «Ναι, ναι» απαντούσα εγώ. Δεν έφυγε ποτέ!»

Τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για εσένα;

«Τρόπος ζωής. Έχουμε πάθει στέρηση όλο αυτόν τον καιρό».

Γούρια τρελά είχες ποτέ;

«Πάντα άναβε το καντήλι η μάνα μου όταν έφευγα ταξίδι για να πάω στο γήπεδο. Την έπαιρνα τηλέφωνο από το γήπεδο και της έλεγα «μάνα, άναψε το καντήλι». Αλλά το είχε ανάψει ήδη! Διότι αν έχανε ο Ολυμπιακός δεν μιλάγαμε για μία βδομάδα σπίτι και την πλήρωνε και η μάνα μου…»

Τώρα ποιον παίκτη του Ολυμπιακού γουστάρεις πιο πολύ;

«Ελ Αραμπί! Λατρεία. Το ένστικτο του σκόρερ».

Μεγαλύτερη χαρά;

«Όχι απλώς χαρά, αλλά κ…λα. Το 1-4 στη Λεωφόρο!»

Ανεβαίνει η Πρέβεζα τα τελευταία χρόνια τουριστικά.

«Ναι, βοηθάνε και οι δρόμοι που φτιάχτηκαν. Έχουμε όμορφα παραθαλάσσια μέρη: Λούτσα, Βράχος, Κανάλι, Μονολίθι. Τον Ζάλογγο έχει να δεις, τον Αχέροντα ποταμό, την Πάργα».

Προηγούμενο Άρθρο

Πρεβεζάνος Dj στο Νο20 του κόσμου – Δείτε ποιος είναι

Επόμενο Άρθρο

Παρκάρουμε όπου βρούμε αδιαφορώντας για τους άλλους….

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...