Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:00

Η Περιφέρεια Ηπείρου «άνοιξεπόρτα» στην Γαλλική τουριστική αγορά

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχεμε επιτυχία, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Γαλλίας «IFTM -Top Resa», η οποία πραγματοποιήθηκε από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η γαλλική τουριστική αγορά, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ήπειρο, δεδομένου ότι οι Γάλλοι επισκέπτες, ενδιαφέρονται για μορφές θεματικού τουρισμού, τις οποίες η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη που αναζητά νέους προορισμούς διακοπών. Η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κα Ιουλία Μαρκούλα, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, από πολλές χώρες. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε  ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ακτογραμμή της Ηπείρου και για ειδικές μορφές τουρισμού.

Η αποστολή της Περιφέρειας, πρόβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά.

Στο επίκεντρο των δράσεων, ήταν  ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, με προσκεκλημένους Γάλλους δημοσιογράφους από την κα Γεωργία Κιτσάκη, εκπρόσωπο της «’Hπειρος Α.Ε».

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάκου, μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, τόνισε πως « Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος»  , σημειώνοντας πως «κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας διακοπές σε θάλασσα και βουνό, να γνωρίσειτον πολιτισμό του τόπου, και να απολαύσει αξιοθαύμαστα τοπία δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα».

Από την πλευρά της η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ιουλία Μαρκούλα ανέφερε πως: «Η Ήπειρος είναι η Περιϕέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό.  Διαθέτει ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδό του εντός και εκτός Ελλάδος, φημίζεται για τη φιλοξενία της και κάθε γωνιά της, έχει να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Ο κ.Κικίλιας  χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, αναφέροντας πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του,την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από “θεματικά πακέτα”, τα οποία είναι ελκυστικό προϊόν για τη Γαλλική αγορά, δεδομένου πως η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο.

Aξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “IFTMTOPRESA”, ήταν η μοναδική που έτυχε ειδικής αναφοράς, στο επίσημο περιοδικό της IFTM, το οποίο μοιραζόταν καθημερινά στο πολυάριθμο κοινό της έκθεσης.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν και πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις:  ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κα Λένα Μπασογιάννη, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τον εκπρόσωπό της  κ. Γιώργο Τάσσο, η Ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας με τον πρόεδρό της  Ευθύμιο  Παππά και τον αντιπρόεδρό της κ. Αντώνη Ζυγούρη, καθώς και το ξενοδοχείο MarbellaElix.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : “Φως” το όνομα της παράταξης του Λάμπρου Γεωργόπουλου

Επόμενο Άρθρο

Υποχρεωτική ταυτοποίηση και ιχνηλάτιση των δεσποζόμενων ιπποειδών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...