Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:54

Η παιδική χορωδία της Αρμονίας στις εκδηλώσεις για τα 157 χρόνια από την ένωση της Επτανήσου

Ιδιαίτερα τιμητική αποτέλεσε για τη χορωδία μας, η πρόσκληση του παιδικού μας τμήματος σε project που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, που εορτάζεται όπως πάντα την 21η Μαΐου. Προετοιμάστηκε μία ιδιαίτερη παραγωγή, με αναφορά στον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας, ο οποίος αποτελεί το πρώτο μέρος του έργου ‘’Ύμνος εις την Ελευθερίαν’’ σε ποίηση του  Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου.

Συμμετείχαν 6 χορωδίες από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ερμηνεύσουν στίχους από τον Εθνικό Ύμνο, σε μία κοινή συμπαραγωγή, με την προσαρμογή του Πανεπιστημιακού καθηγητή Ευστάθιου Μακρή, στην οποία συμμετείχαν

  • η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου,
  • η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αρετούσας Νικολοπούλου,
  • η Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Λώρας Πετροπούλου,
  • η Χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Μαρία – ΄Εμμας  Μελιγκοπούλου,
  • η Παιδική – Νεανική Χορωδία ROSARTE Αθηνών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ.  Ρόζης Μαστροσάββα και
  • η δική μας Παιδική Χορωδία Πρέβεζας ‘’Αρμονία’’ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ.  Ανέλιας Στεφάνοβα

Η συμπαραγωγή αυτή (Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Καλλιαρίδου, μοντάζ: Νίκος Μουστάκας), αποτελεί μία θαυμάσια διαδικτυακή συνεργασία των χορωδιών που προαναφέρονται και παρουσιάστηκε σήμερα στην Επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την παρουσία της ΑΕ Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.κ Αικατερίνης Σακελαρροπούλου για τα 157 Χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Η Χορωδία μας πραγματοποίησε την ηχητική εγγραφή στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ενώ η βιντεοσκόπηση έγινε στο Ρωμαϊκό  Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης, κατόπιν εγκρίσεως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας / Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση επιμελήθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου μας κ. Παναγιώτης Γαλάνης.

Οι δοκιμές όλων των χορωδιών έγιναν με ειδική άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτιστικής Προστασίας, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς της covid – 19.

Το Δ.Σ. της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του:

  • Στον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο για την τιμητική πρόσκληση
  • Στην μαέστρο της Χορωδίας Κερκύρας, κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου για την επιμέλεια της εκδήλωσης
  • Στην Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης για τη βοήθειά της
  • Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την πολύτιμη συνεργασία της

Και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά της χορωδίας μας, την μαέστρο μας, κ. Ανέλια Στεφάνοβα, καθώς και τα μέλη των υπολοίπων φίλων ελληνικών χορωδιών για το υπέροχο αποτέλεσμα που μας χάρισαν, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link από την σελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

Προηγούμενο Άρθρο

Υποβολή Εκπρόθεσμων Δηλώσεων Ιδιοκτησίας προς ένταξη στο σχέδιο Πόλης Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη αλλά και κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...