Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:04

Η Πάργα άντεξε στον κορονοϊό – Ετοιμάζεται για το 2021

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τρεις μήνες που μας έχει αφήσει, ωστόσο οι άνθρωποι της εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων της Πάργας ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά, όπου ευελπιστούν να τους αφήσει να δουλέψουν κανονικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εστίασης Πάργας Δημήτρη Τσοβίλη, ανεπίσημα η εστίαση σημείωσε πτώση που έφτασε μέχρι και το 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ οι μήνες που μπόρεσαν να δουλέψουν και να ‘’βγάλουν’’ τα σπασμένα ήταν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.

‘’Είμαστε τυχεροί που έστω και τους δύο αυτούς μήνες ήρθε κόσμος στην Πάργα και καταφέραμε να κρατηθούμε ζωντανοί. Κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας ανοικτές και το προσωπικό μας’’ δήλωσε ο πρόεδρος Εστίασης Πάργας Δημήτρης Τσοβίλης.

Στον τουριστικό κλάδο τώρα ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Πάργας Ευθύμιος Παππάς μιλώντας στο onprevezanews.gr τόνισε ότι: ‘’ Καταφέραμε και κερδίσαμε δύο πράγματα. Πρώτον αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον κορονοϊό και δεν είχαμε κανένα κρούσμα και δεύτερο καταφέραμε να μείνουμε ‘’ζωντανοί’’ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και δεν είχαμε κλείσιμο επιχειρήσεων’’.

Τον Αύγουστο η Πάργα δούλεψε με μεγάλο ποσοστό με Έλληνες που φέτος εμπιστεύτηκαν έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς του κόσμου, ενώ σημαντική κίνηση υπήρχε και από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με την πληρότητα στα καταλύματα να φτάνει το 90%.

Όσον αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον κ. Παππά, η Πάργα δούλεψε με τις εταιρίες του εξωτερικού δείχνοντας μία αυξητική παρ’ ‘όλες τις δυσκολίες λόγω κορονοϊού.

‘’Γενικότερα είμαστε ικανοποιημένοι. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά θα δουλέψουμε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα’’ κατέληξε ο πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας Ευθύμιος Παππάς.

Προηγούμενο Άρθρο

Φωτιά και βύθιση ιστιοφόρου στην Μαρίνα Πρέβεζας (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Εστίαση: 50 σύλλογοι από την Ελλάδα ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...