Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 20:14

Η μεταμόρφωση της γοργόνας σε γυναίκα – Το υπέροχο γλυπτό άμμου στην Πρέβεζα (video)

Για δεύτερη χρονιά στην ακτή πλησίον του Μνημείο του Ναύτη στην Πρέβεζα, ο καλλιτέχνης Αντώνης Μαμάκος δημιούργησε την γοργόνα, ένα γλυπτό από θαλάσσια άμμο, που κοσμεί την περιοχή και αποτελεί σήμα κατατεθέν για ντόπιους και επισκέπτες.

Το 2022 ο Αντώνης Μαμάκος φιλοτέχνησε ένα γλυπτό άμμου που παρουσίαζε μία γοργόνα, η οποία καλωσόριζε όλους τους επισκέπτες στην πόλη της Πρέβεζας.

Το συγκεκριμένο γλυπτό από άμμο θαλάσσης έγινε σημείο αναφοράς για την πόλη της Πρέβεζας, αφού εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να το δουν από κοντά, αλλά και να φωτογραφηθούν.

Ωστόσο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου το γλυπτό δεν άντεξε λόγω των καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα ο Αντώνης Μαμάκος να δεχθεί δεκάδες μηνύματα προκειμένου και φέτος να το ξαναδημιουργήσει.

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε και έτσι ξεκίνησε να το δημιουργεί στο ίδιο σημείο με μία όμως μεγάλη διαφορά.

Φέτος η γοργόνα μεταμορφώνεται σε γυναίκα, αφού όπως εξηγεί στο onprevezanews.gr ο καλλιτέχνης προτίμησε να κάνει αυτή την διαφορά: ” Αυτή τη φορά έφτιαξα μία γυναίκα στο τέλος στα πόδια της έχει βγάλει στην άκρη κάτι σαν μάρσιπό που είχε πριν και που την έκανε γοργόνα Οπότε η γοργόνα δεν είναι ακριβώς γοργόνα είναι μία γοργόνα που μεταμορφώνεται σε γυναίκα Βγάζοντας το κουκούλι με τα λέπια και την ουρά”.

Ένα έργο που πραγματικά αξίζει να το δείτε από κοντά…

Προηγούμενο Άρθρο

Η στρατηγική λύση του Σπύρου Ριζόπουλου για τους ΤΟΕΒ

Επόμενο Άρθρο

«Απεντόμωση από επαγγελματίες: Η λύση για αποτελεσματική έλλειψη των εντόμων»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...